Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obrotomierz

Featured Replies

Napisano

czy jest mozliwe założenie obrotomierza do deski w to miejsce z samochodzikiem i gdzie mogę kupić taki obrotomierz i ile kosztuje?

Napisano

Jest mozliwe, sam sie przymierzam do tego juz chyba ponad rok i jakos nie moge sie za to zabrac. Spokojnie bedzie pasowal w to miejsce pbrotomierz od 125p, poloneza lub inny podobny, za taki od 125 na allegro wolaja okolo 30-40 zl, jesli chcialbys to ladnie zrobic, to mozesz zrobic sobie nowe tarcze na wszystkie zegary, tak zeby sie od siebie nie roznily, no i np. podswietlane wskazowki np. od poloneza, ale trzeba troche poszukac...

Kilka osob na naszym kaciku wstawila w to miejsce obrotek, a kontrolke przegrzania silnika trzeba przeniesc w ktores z wolnych miesc na dole tablicy...

Napisano
  • Autor

A to nie jest wielka filozofia nawet dzisiaj taki obrotomierz widziałem na wolumenia za 15zeta ale był kwadratowy i bałem sie że boki mi sie nie schowaj w to kółko

Napisano

> A to nie jest wielka filozofia nawet dzisiaj taki obrotomierz

> widziałem na wolumenia za 15zeta ale był kwadratowy i bałem sie

> że boki mi sie nie schowaj w to kółko

boki beda schowane z "tylu" deski, czyli wewnatrz niej, na zewnatrz wystawac bedzie tylko oska na wskazowke ok.gif

PS. Jak odpowiadasz na czyjes posty to wciskaj "Odpowiedz" przy konkretnej wiadomosci, tej na ktora chcesz odpowiedziec, nie zrobi sie wtedy balagan przy wiekszej liczbie odpowiedzi...

Napisano
  • Autor

tak dobrze postaram się sciana.gif

• 3 miesiące później...
Napisano
  • Autor

a może ktoz posiada skan tarcz do obrotomierza , bo dostałem od faworitki ale on ma wymiary 10.5X10.5.

całość do deski mi wejdzie tylko cyferki sie schowaja , a jakbym miał skan to było by lepiej

Napisano

No to chcę kolegę, oraz innych uprzedzić, że te kwadratowe od 125p jak i obrotki wytargane z polinezji z kanciatymi zegarami (ten sam producent mechanizmu ;D) nie mieszczą się w miejsce pod "samochodzikiem". Nie jest to żadna wydumka ale fakt stwierdzony empirycznie, ponieważ mam rozebrane deseczki od Uno i Poloneza i mechanizmu obrotka potrzebuje "komory" niemal tak głębokiej jak mechanizm prędkościomierza.

Moje zegary ciągle są w przygotowaniu i długo jeszcze będą (projekt jest rozległy, a w tym roku matura). Gdyby nie fakt, że to co robie jest jedną wielką rzeźbą to nie wartobyłoby pakować obrotka w to miejsce bo trzeba dużo będzie rozkopać.

Wiem, że byli już tacy, którzy włożyli go w to miejsce (więc da się) - ale albo był to obrotek nowszego typu (od okrągłych zegarów z caro) o znacznie płytszej konstrukcji confused.gif albo mieli przy tym dużo roboty.

Jeśli ktoś chce "kupić i zainstalować" to odradzam

Napisano
  • Autor

Ja włozyłem w miejsce samochodziku obromierz od skody faworytki. Był problem z częścią na której jest elektronika ale przedłuzyłem dwea kabelki i włozyłem w puszkę , a do obrotka tylko wda kabelki do cewki.Ale mam problem taki, jak dodaje gazu to na dwójce daje az 8tys. obrotów tam jest taki trymerek musze go tym wyregulować . Mam tylko taki problem bo nie mam żadnego skanu z tarczą do obrotka.Jutro zamieszczę zdjęcia jak to robiłem .Zdjęcia pochodzę z telefonu , ale to jutro , narazie to zmarłem i sie kuruję. A dla potrzebujacych wjadomości to w moim aucie 93 na gazniku to kabelek od cewki to pierwszy od prawej strony jeśli sie nie mylę to zielony.

Napisano

Nie wiem jakie silniki były montowane w skodach ale mam nadzieję, że 4-cylindrowe...

Pewnie wiesz, że powinien obrotek być z takiego motorka jaki masz w Uno (tyle samo cyl) ale tak jakby co pisze o tym wink.gif

Jaką głębokość ma cały mechanizm ??

Napisano
  • Autor

niw mierzyłem ale z tyły wystaje z siedem milimetrów , także tasma troche odstaje i jedna wtyczka trzyma sie tak na samej tasmie , kontrolke ta która jest od temperatóry silnika jest przełozona obok cisnienia oleju , poprostu dolutawałem kabelek i wszystko.Obrotek jest od czterocylindrowego tylko wczoraj ruszełem taki trymerek chyba niepotrzebnie.dzisiaj go wyreguluje.Wieczorem zamieszcze zdjęcia.Potrzebna jest mi tarcza , jakis skan może ktos ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.