Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

usterki w powłoce lakierniczej

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam następujące usterki w powłoce lakierniczej: rdza, odpryski od kamieni, odrapania.

N1.jpg

N2.jpg

N3.jpg

N4.jpg

Powiedzcie, czy można to jakoś ponaprawiać sposobem domowym, czy tylko u lakiernika ? Bo szczerze mówiąc autko ma służyć tylko do końca roku, więc zbyt dużo kasy nie chce mi się ładować.

Napisano
  • Autor

koledzy, nikt nie jest w stanie pomóc niewiem.gif

Napisano

> koledzy, nikt nie jest w stanie pomóc

Jasne że można domowym sposobem. Ja tak zawsze robie i nigdy nie było problemu z rdzą w tym samym miejscu. Ten większy obszar ścierasz delikatnie papierem ściernym bardzo ostrożnie żeby sobie nie zeszlifować zdrowego lakieru, na to podkład i jak wszystko dokładnie wyschnie (lepiej poczekac 2x dłużej niż za krótko i mieć później bąble) dajesz wtedy warstwe wierchnią. Kolor dowolny, ale lepiej zamówić w mieszalni lakierów taki sam. Koszt z 20-30zł za 100ml i to Ci na wieku starczy takich napraw.

Co do mniejszych rys i odprysków nakładasz od razu lakier. Zawsze używam do tego naostrzonej zapałki, delikatnie maczam czubek tak, żeby nabrać minimalna ilość lakieru. I to nakładam uważnie na odprysk, ryse. Uwaga na trzęsące się rece grinser006.gif Pędzelka nie używaj cool.gif

Pozdro

Napisano

> Powiedzcie, czy można to jakoś ponaprawiać sposobem domowym, czy

> tylko u lakiernika ? Bo szczerze mówiąc autko ma służyć tylko do

> końca roku, więc zbyt dużo kasy nie chce mi się ładować.

Domowym sposobem to mozna co najwyżej więcej szkód narobić niż pożytku, szczególnie jak nie masz wprawy w tego rodzaju sprawach. Jak autko ma słuzyć do końca roku to ja dałbym sobie spokój, bo ten co będzie je kupował to i tak zauważy "domowe" robótki i tylko będzie miał więcej podejrzeń, że coś z autkiem jest nie tak.

Napisano

a sa takie kredki do lakieru moze troche pomoga

Napisano

Takie purchle jak na pierwszym foto jakis czas temu kolega tipo z kacika astry naprawial. Co robil od poczatku to nie pamietam, ale najciekawsze bylo na koncu - lakierowal zaprawki aerografem i efekt byl naprawde waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.