Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto sprowadzone

Featured Replies

Napisano

witam

ja z sasiedniego kacika

sprowadzilem 406 2.0 HDI (2001 )z Francji i teraz taki problem:

w dowodzie nie ma oczywiscie roku produkcji, tylko pierwsza rejestracja. jak moge ustalic rok produkcji (potrzebne do oplacenia akcyzy)? - ile to bedzie kosztowalo? angryfire.gif w salonie peugota powiedzieli ze moga ustalic, ale zadnego papierka nie wystawia, bo nie maja takich uprawnien mlot.gif

help - bo juz mam dosc jezdzenia od jednego urzedu do drugiego

(czy kupilem jakis "prawnie wadliwy" samochod? klotnia.gif)

Napisano

w dowodzie rejestracyjnym nie ma daty produkcji?? dziwne hmm.gif

rok temu swoja lagunka sprowadziłem z niemiec, ta były takie rzeczy, z kolei ojciec sprowadzał z francji, wydaje mi się że też były bo nie maiał żadnych problemów z rejestracją. I wysokość akcyzy chyba od wieku pojazdu nie zależy, przynajmniej rok temu nie zależała. Było to 60% wartości faktury

Napisano
  • Autor

daty produkcji nie ma, co wiecej, w stacji diagnostycznej nie potrafia okreslic (?) bo nie jest ona zakodowana w numerze VIN; wysylaja mnie do rzeczoznawcy (kolejne koszty), ale jeszcze w piatek mam sie zglosic, bo pan kierownik powiedzial ze "wlaczy sie w sprawe" i zobaczymy. tak sie cieszylem na to autko, a teraz mi tylo cisnienie rosnie angryfire.gif

Napisano

I cieszyć jest sie czym, bo faktycznie autko przefajne. Sam sobie takiego sprowadziłem tylko rok starszy, z tym że ja rok produkcji w dokumentach posiadałem. Ale też dziwnie bo rok produkcji 2000, a pierwsza rejestracja 2003. Okazało sie że auto salonowe było do jazd próbnych frown.gif ale prawa narzekac na niego nie mam cool.gif

Napisano

ja terz sciagalem auto sam ale w rachunku byly wszystkie numery od silnika przez pojemnosc do roku nawet miesiac rejestracji dziwne dlamnie to co piszesz to na jakiej podstawie bylo zarejestrowane za granica i jakie dokumenty dostales jak tym autem wracales

Napisano
  • Autor

> ja terz sciagalem auto sam ale w rachunku byly wszystkie numery od

> silnika przez pojemnosc do roku nawet miesiac rejestracji dziwne

> dlamnie to co piszesz to na jakiej podstawie bylo

> zarejestrowane za granica i jakie dokumenty dostales jak tym

> autem wracales

auto przyjechalo na lawecie bo jest po stluczce, dostalem fakture i francuski dowod rejestracyjny w ktorym nie ma roku produkcji, jest tylko pierwsza rejestracja, numer Vin i inne wartosci (masy, glosnosc itp.) a najwazniejszego nie ma . w urzedzie celnym w Lodzi zadaja roku produkcji, w poznaniu podobno wystarcza im I rejestracja confused.gif jeden kraj - rozne prawo screwy.gif podobno z autami z Francji zawsze jest ten problem sick.gif tylko nie wiem dlaczego nie ma jakiejs procedury w takich przypadkach, bo do piatku jestem w sytuacji patowej sciana.gif

Napisano
  • Autor

no i zalatwione - kierownik "wlaczyl sie w sprawe" i ustalil rocznik 406 na 2001 czyli tak jak powinno byc, przy okazji po numerze silnika sprawdzil ze jest faktycznie wersja 110 KM smile.gif

autko juz stoi u blacharza, a ja po niedzieli dalej zalatwiam papierki, potem jeszcze lakiernik, przeglad, rejestracja i w koncu bede mogl zakosztowac luksusu food.gif

cholernie dluga ta droga do szczescia angryfire.gif , ale napewno cierpliwosc sie oplaci swiety.gif jak bedzie wszystko zalatwione na tip-top to sie pochwale wink.gif

pozdrawiam kolegow z kacika 20.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano

> witam

> ja z sasiedniego kacika

> sprowadzilem 406 2.0 HDI (2001 )z Francji i teraz taki problem:

> w dowodzie nie ma oczywiscie roku produkcji, tylko pierwsza

> rejestracja. jak moge ustalic rok produkcji (potrzebne do

> oplacenia akcyzy)? - ile to bedzie kosztowalo? w salonie

> peugota powiedzieli ze moga ustalic, ale zadnego papierka nie

> wystawia, bo nie maja takich uprawnien

> help - bo juz mam dosc jezdzenia od jednego urzedu do drugiego

> (czy kupilem jakis "prawnie wadliwy" samochod? )

tak, z autami z francji sa takie papierkowe problemy skromny.gifno.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.