Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A propos rozrusznika

Featured Replies

Napisano

Parę wiadomości wcześniej pisał ktoś o kłopotach z rozrusznikiem (że mu rozrusznik ie chodzi, a samochód odpala...)

Mój przypadek jest chyba inny.

Zdarza się to tylko wtedy, gdy silnik jest rozgrzany jak należy, nigdy nie dzieje się to na zimnym. Załóżmy, że jestem w mieście, podjeżdżam do sklepu, stawiam auto, gaszę silnik, idę do sklepu. Wracam po paru minutach. chcę zapalić. Najpierw słychać jak rozrusznik zaczyna kręcić, ale po sekundzie przestaje, gaśnie radio itp. Potem 2 sekundy ciszy, po czym zaczyna kręcić znowu (jakby się namyślił) i skutecznie. Przy następnym postoju, też krótkim, nie dzieje się nic. Za którymś tam razem podeczas tego samego jeżdżenia po mieście, znów to samo. Ale zawsze w końcu zapala. Nie było tak, żebym został z dziadem na postoju.

Mam nadzieję, że jasno opisałem objawy.

Ale ki diabeł?

Napisano
  • Autor

> heyah !!!

> akumulator sprawdzałeś ?

podpinam go od czasu do czasu do akumulatora. Ale fakt, może go warto dzisiaj na noc podłączyć.

Acha, zauważyłem, że te przypadłości rozrusznika pojawiają się latem, gdy gorąco na dworze. Co w ogóle jest dla mnie niezrozumiałe.

Napisano

Wielu ma albo miało taki problem trudno powiedzieć czemu sie tak dzieje miałem tak samo wyjołem rozrusznik przeczysciłem nasmarowałem i sie popraawiło. Raz tylko sie zdarzyło jak pogoniłem w upalny dzień po autostradzie.

Napisano

Właśnie ja mam podobny problem i nie wiem co to jest.

Mile widziane jakieś sensowne porady.

Napisano
  • Autor

> Właśnie ja mam podobny problem i nie wiem co to jest.

> Mile widziane jakieś sensowne porady.

No to czekamy co najmniej we dwóch i jakoś się nie możemy doczekać, niestety. niewiem.gif

Napisano

ehhh mam to samo od roku i chyba sie do niego dobiore w koncu bo jeszcze sie spali albo powaznie uszkodzi...daj znac jak dojdziesz co to

A to na pewno nie jest wina akumulatora, rozrusznik jakby coś hamowało,w tym momencie pobór prądu jest tak duży że gasną kontrolki

Napisano

Może tulejki są zuzyte i czasami się wirnik stawia,może szczotki się kończą lub wieszją w prowadnicach.Bez rozbiórki sie nie obejdzie.

Napisano

> Może tulejki są zuzyte i czasami się wirnik stawia,może szczotki się

> kończą lub wieszją w prowadnicach.Bez rozbiórki sie nie

> obejdzie.

To bardzo proszę o poradę jak najlepiej wyciągnąc ten rozrusznik

z dołu czy od góry, i czy koniecznie trzeba demontowac kolektor dolotowy.Brava 1.2 bez klimy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.