Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co byście doradzili??

Featured Replies

Napisano

Witam cool.gif mam problem z uszczelką przy szybie z racji że jest dosyć sztywna a odeszła po stornie lusterka nie wiem czym najlepiej skleić?czy jakimś silikonem czy np poxipolem czy może znacie jakieś dobre specyfiki do klejenia uszczelek?dzięki za odpowiedź szerokości

Napisano

> Witam mam problem z uszczelką przy szybie z racji że jest dosyć

> sztywna a odeszła po stornie lusterka nie wiem czym najlepiej

> skleić?czy jakimś silikonem czy np poxipolem czy może znacie

> jakieś dobre specyfiki do klejenia uszczelek?dzięki za odpowiedź

> szerokości

A nie lepiej taniej i pewniej kupić nową uszczelkę ?

Napisano
  • Autor

z tymże tutuaj nowa uszczelka chyba niewiela da bo ona odeszła na złączeniu-uszczelka jest calutka ale nachodzi na pionową i w tym miejscu jest sklejona przynajmniej tak jest po drugiej stronie,tylko teraz kwestia tego czym najlepiej to zrobić?

Napisano

> z tymże tutuaj nowa uszczelka chyba niewiela da bo ona odeszła na

> złączeniu-uszczelka jest calutka ale nachodzi na pionową i w tym

> miejscu jest sklejona przynajmniej tak jest po drugiej

> stronie,tylko teraz kwestia tego czym najlepiej to zrobić?

A jakbyś to skleił na "gorąco" bez żadnego kleju skoro to łączenie dwóch uszczelek, bo podejrzewam że spawarki do plastiku, gumy nie masz, ale może masz zgrzewarkę albo w jakiś inny sposób je złączyć poprzez lekkie roztopienie jednej i drugiej część. Dużo osób ma lutownice hot air na gorące powietrze byłaby idealnym rozwiązaniem dla ciebie smile.gif

Napisano
  • Autor

o tym nie pomyślałem smile.gif ja wszak takie sprzęciwa nie mam ale popytam znajomych...dzięki

Napisano

> o tym nie pomyślałem ja wszak takie sprzęciwa nie mam ale popytam

> znajomych...dzięki

bo opalarka ma dużą dyszę i spaliłbysz uszczelkę a może poćwicz lutownica na jakieś zwykłej uszczelce jak ci wyjdzie to zrób to w aucie, ale z doświadczenia wiem że lutownicą jest cieżko ale da sie zrobić kwestia wprawy i wyczucia.

Bo pistoletem klejowym też mógłbyś ale podejrzewam że klej nałożony w takiej tem na słońcu pozostawiony na uszczelce puściłby wiec odradzam.

Są jeszcze takie specjalne kleje czarne do klejenia uszczelek guma z gumą czy guma metal, one są połowe mniejsze niż tubka pasty do zębów ale są dobre w działaniu. do kupienia w sklepach motoryzacyjnych

Napisano
  • Autor

to może na początek rozjerzę się za tymi klejami:) głupio by bło zrobić z uszczelki skwarka...

Napisano

> to może na początek rozjerzę się za tymi klejami:) głupio by bło

> zrobić z uszczelki skwarka...

dokładnie , a tym bardziej że nigdy tego nie robiłeś wiec mogłoby Ci to nie wyjśc tak jak powinno , ale pamiętaj żeby kolor kleju był czarny bo są też białe (niby żółte kremowe) to sobie wyobraź czarna uczelka i na łączeniu widac klej koloru butapremu itd a na bank są takie kleje w motoryzacyjnych koszt okolo 16zł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.