Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z 5 - tką

Featured Replies

Napisano

Mam problem z piątym biegiem jak wrzucam to musze przytrrymać drązek aż puszcze sprzegło bo mi wyskoczy, natomiast gdy tylko wysprzegle sama wyskakuje co to może być coś poważnego i kosztownego???????????? Pomocy bo denerwująca sprawa tak ciągle przytrzymywać

Napisano
  • Autor

jeszcze przy okazji abym długo nie szukał gdzie jest wlew oleju do skrzyni i jak sprawdzić poziom oleju no i jaki polecacie

Napisano

> jeszcze przy okazji abym długo nie szukał gdzie jest wlew oleju do

> skrzyni i jak sprawdzić poziom oleju no i jaki polecacie

masz w skrzyni śrubkę wykręcasz ją wsadzasz palec i jak zamoczy sie to masz tyle ile powinieneś mieć biglaugh.gif olej 75w-90 czy jakoś tak tutela syntch

Napisano

w przypadku fiatowskich skrzyń taki objaw jest gdy są luźne śruby trzymające pokrywę łożyska. dostęp do tego jest po zdjęciu blaszanej pokrywy, która znajduje się na górze skrzyni.

spotkałem się z tym w wielu skrzyniach do 1,2 i 1,6, być może w dieslu jest podobnie. w mojej skrzyni wykręciłem je palcami. W skrajnym przypadku śruby wykręciły się tak, że zablokowały koła i rozerwało obudowę. dodatkowe objawy to wyskakujaca 4rka i częste kłopoty z wbiciem tego biegu.

Napisano

tu masz przykład skrzyni z 1,2 8V, być może w dieslu skrzynka będzie podobna.

tak to wyglądało, strzałką zaznaczona śruba i miejsce skąd się wykręciła. taki jest widok po zdjęciu tej blaszanej pokrywy(uszczelniona silikonem), pod kołem widoczna pokrywa łożyska, jak jest niedokręcona to powoduje takie efekty jak napisałeś. jeśli u ciebie jest podobnie to możesz od tego zacząć, praca nie jest skomplikowana i do zrobienia na parkingu. przed odkręceniem spuśc olej. jeśli śruby będą luźne to wkręć je na klej i lekko nabij punktakiem.

oto fotka:

skrzynia14kq.jpg

Napisano

mialem taki sam objaw - coprawda w CC 900 sluzbowym.. i po przejechaniu 1000 km z w/w efektrem padla skrzynia

Napisano
  • Autor

ale ten zabieg wymaga wyjęcia skrzyni czy na tyle bedzie miejsca aby podokrecać ewentualnie sruby

Napisano

> ale ten zabieg wymaga wyjęcia skrzyni czy na tyle bedzie miejsca aby

> podokrecać ewentualnie sruby

nie jestem pewien jak to wygląda w dieslu i czy wogóle jest możliwe.

w innych przypadkach dostęp był po zdjęciu lewego koła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.