Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zapalająca się kontrolka silnika Astra II 1.7 dti

Featured Replies

Napisano

wiatm. Mam problem tego typu: podczas ostrzejszej jazdy w terenie zabudowanym po jakims czasie silnik zaczyna pracowac poprostu jak traktor no i po jakims czasie zapala sie lampka od silnika.Natomiast w trasie po przejechaniu kilku kilometrow silnik zamula, dlawi sie no i kreci tylko do 3 tys. obrotow.Prosze o pomoc

Napisano

> wiatm. Mam problem tego typu: podczas ostrzejszej jazdy w terenie

> zabudowanym po jakims czasie silnik zaczyna pracowac poprostu

> jak traktor no i po jakims czasie zapala sie lampka od

> silnika.Natomiast w trasie po przejechaniu kilku kilometrow

> silnik zamula, dlawi sie no i kreci tylko do 3 tys.

> obrotow.Prosze o pomoc

trudno ocenic co sie dzieje, jedno pewne ze z tym DTI Isuzu same problemy, u mnie tez sie ciagle cos dupczy, a mowili ze taki super silnik:P (w sumie silnik spoko sam w sobie ale reszta szkoda gadac). Wracajac do tematu na poczatek polecam podjechac do ASO (lub do jakiegos mecha co ma kompa,bedzie taniej) zeby Ci TECH'a podpieli to bedzie wiadomo co jest nie tak

Napisano
  • Autor

tylko o to chodzi,że bylem i na kompie wykazalo ze przeplywomierz jest do pupy,zostal wymieniony, a usterka nie zniknela

Napisano

Z tego co słyszałem to silnik Isuzu to najlepszy diesel w Oplach (starych). Skoro zapala się kontrolka to podpinka pod techa, odczyt błędu razem z jego ramką zamrożoną i już wiadomo co jest przyczyną. Czy na prawdę to na co wskazuje błąd czy coś innego.

Jeśli błąd wskazuje na przepływomierz to może być jego wina, ale np może być dziura w dolocie i przepływka rejestruje za mało powietrza przy danym wciśnięciu gazu i dlatego wywala błąd. To tylko przykład. Masz silnik w trybie awaryjnym. Każdy kto ma trochę wprawy w obsłudze techa powinien znaleźć usterkę.

Napisano

> tylko o to chodzi,że bylem i na kompie wykazalo ze przeplywomierz

> jest do pupy,zostal wymieniony, a usterka nie zniknela

Niech sprawdzą przewód podciśnienia turbiny, wystarczy drobna nieszczelność. Ja właśnie takie objawy miałem i to w najmniej oczekiwanym momencie zapalał się check, a samochód tak tracił moc że nie mogłem go rozpedzić do 90 km/h. Gasiłem go na kilka minut i po odpaleniu było OK do następnego razu.Przewód kosztuje grosze, nawet w ASO. Od tego momentu odpukać idzie jak burza.

Napisano
  • Autor

No zobaczymy dzisiaj jade do mojego elektromechanika,mam nadzieje ze wykryje usterke

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.