Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak mocy Opel Astra II

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jestem szczęśliwym lub raczej byłem użytkownimikiem Astry II, silnik 1.6 8V Z 2000 r. Od pewnego czasu pojawia się problem polegający na tym, że silnik traci moc. Gaz wciśniety jest do dechy, a samochód wogóle nie przyspiesza. Problem pojawia się w momencie kiedy po zagrzaniu silnika, wyłączę go, odczekam jakieś 5 minut lub krócej. Po pononbym uruchomieniu silnika i przejechaniu zaledwie kilkunastu metrów zapala się kontrola awarii (samochód z kluczem) i w tym momenc ie silnik traci moc. Serwis stwierdził, że jest uszkodzony pedał gazu. Wymieniłem (dobrze, że po dużycch zniżakch) ale nie pomogło. W serwisie po prostu stwierdzili, że nie wiedzą co jerst grane. Twierdzą, że może to być sterownik. Jeżdzę od elektytka do elektrtyka, ale tak naprawdę to żaden nie potrafi pomóc. Jak się podłączy samochód pod komputer to pojawia się błąd dotyczący pedału gazu "korelacja czujników 1-2 pedału gazu". Czy może ktoś wie gdzie tkiw przyczyna? Proszę o pomoc bo już nie wiem do jakiego fachowca się udać. Pozdrawiam.

Napisano

Witam.

Współczuję mechaników sick.gif

Jeśli jest błąd korelacji potencjometrów to albo to ich wina, albo styków w którejś wtyczce (dodatkowy opór). Wystarczy podpiąć oscyloskop pod pedał i pomierzyć oba potencjometry. Jeśli ok to to samo pomierzyć przy wtyczkach komputera. Do tego pomiary zasilania obu czujników.

Napisano

> Witam!

> Jestem szczęśliwym lub raczej byłem użytkownimikiem Astry II, silnik

> 1.6 8V Z 2000 r. Od pewnego czasu pojawia się problem polegający

> na tym, że silnik traci moc. Gaz wciśniety jest do dechy, a

> samochód wogóle nie przyspiesza.

Witaj,

możesz też zadzwonić tutaj link i zapytać czy spotkali się z problemem, trochę tego przerabiają więc może czegoś się dowiesz,

brat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.