Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pali bezpiecznik F1

Featured Replies

Napisano

Witam!

Byłem w czwartek u gazownika na podpięcie się do komputera. Niestety nie udało mu się skomunikować z komputerem. Czyli nic nie zrobił. Odpaliłem samochód, kontrolki jeszcze świeciły i pojechałem do sklepu. Wychodząc ze sklepu wyłączam alarm pilotem, bez reakcji. Totalne zdziwienie co jest grane. Ani migacze nie świeciły, ani nic nie piszczało. Wsiadłem do samochodu, przekręcam kluczyk a tu echo, nic nie działa, nawet wskaźnik paliwa został na zerze.

W domu sprawdziłem, wybiło bezpiecznik F1 odpowiedzialny za obwód migaczy, światła cofania, hamowania, oświetlenie zegara cyfrowego i elektroniczne urządzenie sterujące. Myślę sobie, coś mi gazownik chyba zepsuł.

Dzisiaj sprawdzałem dalej, po wymianie bezpiecznika moment jest dobrze, po włączeniu kierunkowskazów znowu wybija bezpiecznik. Podpiąłem miernik i w momencie jak nic nie uruchomię to przez bezpiecznik płynie 0,47 ampera, jak nacisnę hamulec to kontrolki na desce przygasają a prąd na bezpieczniku skacze do 3,5 A, tak samo jest jak włączę wsteczny (wsteczne światła świecą), jak włączę lewe kierunkowskazy to działają, a prąd skacze do 3,5 A, jak włączę prawe kierunkowskazy to ZONK, mianowicie migacze się nie włączają a z kierownicy słychać głośne bzzzzzz.

Wypiąłem przerywacz z kierownicy migacze wiadomo przestały działać, ale dalej jest pobór 3,5 A i przygasanie kontrolek jak nacisnę hamulec lub wsteczny, czyli to chyba nie od migaczy.

testy przeprowadzałem zarówno przy odłączonym alarmie jak i wypiętej wtyczce od komputera.w czwartek na całą noc był odłączony akumulator.

Czy ktoś wie co jest grane z tym samochodem?

Dzięki za pomoc

Napisano

> Podpiąłem miernik i w momencie jak nic nie uruchomię to przez

> bezpiecznik płynie 0,47 ampera, jak nacisnę hamulec to kontrolki

> na desce przygasają a prąd na bezpieczniku skacze do 3,5 A, tak

> samo jest jak włączę wsteczny (wsteczne światła świecą), jak

> włączę lewe kierunkowskazy to działają, a prąd skacze do 3,5 A,

> jak włączę prawe kierunkowskazy to ZONK, mianowicie migacze się

> nie włączają a z kierownicy słychać głośne bzzzzzz.

> Wypiąłem przerywacz z kierownicy migacze wiadomo przestały działać,

> ale dalej jest pobór 3,5 A i przygasanie kontrolek jak nacisnę

> hamulec lub wsteczny, czyli to chyba nie od migaczy.

3,5A to ok 42W czyli sie zgadza jeśli chodzi o stop czy światła cofania (2x 20W)... masz zwarcie na obwodzie kierunkowskazów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.