Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żegnam i... WITAM!

Featured Replies

Napisano

No cóż właśnie pożegnałem moje stare (ale jare) Palio, ale tak mi żal było sie z Wami rozstawać, że kupiłem nowsze smile.gif.

2002 full wypasik z gazem - super sprawa.

Także witam z powrotem, jak ktoś chce opis różnic to służę, ale w skrócie to prawie inny samochód...

Hmmmm... muszę zmieniś avatara....

Napisano

> No cóż właśnie pożegnałem moje stare (ale jare) Palio, ale tak mi żal

> było sie z Wami rozstawać, że kupiłem nowsze .

> 2002 full wypasik z gazem - super sprawa.

> Także witam z powrotem, jak ktoś chce opis różnic to służę, ale w

> skrócie to prawie inny samochód...

> Hmmmm... muszę zmieniś avatara....

Gratulację.

Jak trochę pojeździsz to prosimy o sprawozdanie.

Napisano
  • Autor

> Gratulację.

> Jak trochę pojeździsz to prosimy o sprawozdanie.

Kupiłem już jakiś miesiąc temu i zrobiłem ok 2000km także jakieś pojęcie już mam smile.gif

Napisano

to czekamy na relacje 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No cóż właśnie pożegnałem moje stare (ale jare) Palio, ale tak mi żal

> było sie z Wami rozstawać, że kupiłem nowsze .

> 2002 full wypasik z gazem - super sprawa.

> Także witam z powrotem, jak ktoś chce opis różnic to służę, ale w

> skrócie to prawie inny samochód...

> Hmmmm... muszę zmieniś avatara....

z klimą?

porób zdjęć i napisz jakiś felieton, będzie cenny materiał do umieszczenia na stronie ok.gif

Napisano
  • Autor

> z klimą?

> porób zdjęć i napisz jakiś felieton, będzie cenny materiał do

> umieszczenia na stronie

Hmmm... od czego zacząć?

Jakiś miesiąc może więcej temu rzuciłem posta na forum z prośbą o pomoc przy wyborze auta, podtrzymaliście na szczęście moje chęci do Palio i wybór padł na nie, lecz jeżdżąc wersją EL zatęskniłem za czymś więcej, no i stało się:

2002r. 1.2 16V, LPG od nowości, klima, el.szyby i lusterka, wspomaganie, 2xPP, oryg. radio, centralny, pierdułeczki - schoweczki, lustereczka, światełeczka itp... itd...

Zacznijmy może od wad:

- szary kolor tworzyw konsoli centralnej to całkowita porażka - na zdjęciach wygląda fajnie, w rzeczywistości to...

- zegarek w wersji z oryginalnym radiem jest na samym dole, więc żeby go zobaczyć trzeba na dłuższy czas oderwać wzrok od jezdni i schować prawe kolano,

- jakość radia jest porażająco słaba, mimo że zmieniłem już głośniki na Pioneery to i tak kicha, magnetofon też słaby - jestem w trakcie kupna zmieniarki CD

- kształt tylnej klapy jest taki, że podczas deszczu otwierając ją trzeba się odsunąć żeby nie zmoczyła lejąca się woda

- wspomaganie kierownicy - za silne, przydałoby się tak jak w PuntoII stopniowa regulacja siły.

- wersja po FL wydaje się być optycznie potężniejsza i do tego wizerunku przydałyby się 15" felgi

Jak już sobie pomarudziłem to teraz zalety:

- oczywiście wyposażenie smile.gif

- jakość tworzyw, widać że FIAT się postarał, przy okazji zmienił kolor deski rozdzielczej na czarny, a wskaźników na czerwony - pozytywnie, wykładzina też jest lepsza jakościowo,

- fotele w końcu mają twardsze gąbki - mi to odpowiada, a regulacja wysokości fotela + kierownicy i podparcia lędźwiowego pozwalają na znalezienie wygodnej pozycji za kierownicą,

- w końcu wszystkie kontrolki są w zestawie wskaźników, już nie trzeba kombinować chociażby z ogrzewaniem tylnej szyby smile.gif

- wycieraczka tylna w szybie, a nie w klapie wróży brak kłopotów z korozją klapy (przynajmniej w tym miejscu), no i regulacja trybu przerywanej pracy tylnej wycieraczki też jest fajną sprawą, oraz to że się włącza przy wrzuceniu wstecznego, a przy włączonych przednich wycieraczkach

- skrzynia biegów ma dłuższe przełożenia, co ogranicza natężenie warkotu silnika, a piątka to już typowy nadbieg, w Palio przed FL była stosunkowo krótka.

- twardsze zawieszenie , bardzo mi przypomina te z Punto II, z tego co wiem to zostało przekonstruowane wg upodobań europejczyków, niestety wspomaganie jest tak silne, że nie da się wyczuć jezdni.

- no i na koniec - zamiast suwaka, regulacja nawiewu pokrętłem.

Ogólnie jeździ się zupełnie inaczej - o wiele lepiej, jak ktoś się waha przed kupnem Palio po FL to ja polecem, w tej cenie ciężko jest znaleźć coś bardziej funkcjonalnego. (zobaczę poza tym jak ma się jakość wykonania w Turcji do tej w Polsce smile.gif )

Napisano

Za jakiś rok zamierzam sprzedać sienkę i właśnie myślałem o nowym polio lub albei zalerzy od środków finansowych,po twojej wypowiedzi potwierdzam sie wprzekonaniu że lepiej kupić nowszego fiata niż już leciwy zachodni ,no oczywiście są i inne zdania,ale dochodze do takich roczników aut że części drogie a do fiatów myśle że będzie taniej no i czekam na dalsze relacje co się dzieje z twoim nabytkiem żeby mieć wiadomości zpierwszer ręki smile.gif

Napisano
  • Autor

> Za jakiś rok zamierzam sprzedać sienkę i właśnie myślałem o nowym

> polio lub albei zalerzy od środków finansowych,po twojej

> wypowiedzi potwierdzam sie wprzekonaniu że lepiej kupić nowszego

> fiata niż już leciwy zachodni ,no oczywiście są i inne

> zdania,ale dochodze do takich roczników aut że części drogie a

> do fiatów myśle że będzie taniej no i czekam na dalsze relacje

> co się dzieje z twoim nabytkiem żeby mieć wiadomości zpierwszer

> ręki

Niestety dla sprzedających. a na szczęście dla kupujących nasze woziki idą po naprawdę niskich cenach - doświadczyłem tego będąc teraz i po jednej i po drugiej stronie smile.gif.

Na tyle kupno było opłacalne, że spokojnie mogłem przenieść butlę LPG w miejsce koła zapasowego - była w bagażniku, który praktycznie nie był używany, zregenerować instalację LPG (przez całe 138kkm nie była ruszana), no i przerejestrować na osobowy <- właśnie jestem w trakcie szukania siedziska kanapy tylnej - może ma ktoś do sprzedania?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.