Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po czym poznac czy głowica jest na czujnik jedno czy 3 pinow

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, po czym poznać że głowica powinna mieć jedno pinowy czujnik a po czym że 3 pinowy/

I z czym to się wiąże gdy ma być 3 pinowy w momęcie gdy głowa ma iśc do 1.1Spi?

Napisano

> Jak w temacie, po czym poznać że głowica powinna mieć jedno pinowy

> czujnik a po czym że 3 pinowy/

> I z czym to się wiąże gdy ma być 3 pinowy w momęcie gdy głowa ma iśc

> do 1.1Spi?

w starszych głowicach były dwa czujniki jeden w kolektorze a drugi w głowcy

a w nowych tylko jeden czujnik 3 pinowy w kolektorze

poznac to idzie zagladając w głowice od tyłu czy jest ten czujnik no albo po roczniku głowicy

ale nie wiem dokładnie czy to było od 2000 roku

jesli chodzi o spi i 3 pinowy czujnik to popprostu jesli w to miejsce dasz czujnik z 1,1 to nie bedizesz miał wskazania temperatury

mozna to łatwo przerobic i zdrutowac

jak cos to pytaj bo przerabiałem temat 3 pinowego czujnika przy zmianie głowicy na mpi

Napisano

> głowa jest napewno z punto 2

To 60tkowa - tak jak u mnie - ja akurat rok 2000, wiec od razu polecam kolektor ze wszystkim z 75 i czujnik 3-pinowy ok.gif

Choć już sam nie pamiętam, czy w 60tkach takiego nie ma, bo u mnie sie okazało że go znalazłem później w gratach po robocie rotfl.gif

Ogólnie to można z tym czujnikiem atakować do 1.2 75, 1.1 mpi i może do czegoś jeszcze.

Jak zdrowe i młode - to brać - choć jak było wałkowane - 60tkowa głowica ma ciut insze kanały nono.gif (imho nie problem grinser006.gif)

Napisano

> ja z kolei mam informacje że jest to 75

> to ta głowa:

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=278628654&an=0&page=1#Post278628654

No 866 jest (choć to jeszcze nic nie znaczy) ale, ptałes o czujnik i Pnto II, a w PII 75tek nie było - stąd moja odp. więc.

Za zdjęciu,, choć mało tak widać momentami - to raczej 75, ale by sie więcej zdało....., tylko teraz.... jaki jest problem ? biglaugh.gif

No bo skoro głowa z 75 no to co dalej? Rozumiem, że osprzęt też będzie ? czy jak Ty to wszytko chcesz zrobić bo już spineyes.gif

Napisano

> kolektor z wtryskami od 75 + komp

No to jeżeli nie masz miejsca na czujnik w główce, to zakupuj czujnik 3-pin i w kolektor go wkręcasz ok.gif

Napisano
  • Autor

Ale głowa od P2 da mniejsze efekty po założeniu niż od P1?

Napisano

> Ale głowa od P2 da mniejsze efekty po założeniu niż od P1?

Sprawa mocno dyskusyjna - wedle pewnych założeń jest inna ciut, bo ma nieco mniejsze kanały - choć mam w sumie wszystko jak z 75 poza samą główka - i sęk w tym, że nie mam jak tego porównać, bo Wrocław & okolice co zrzeszone - nikt nie mam 1.2 8V - wiec nie ma jak to przyrównać.

Ale z moich odczuć i tutejszej ekipy - jedzie, wiec raczej różnice wyjdą przy wyższych pułapach mocy, co wiąże się z dłubactwem mocnym (a u mnie się kroi) i wtedy może będzie można coś więcej powiedzieć.

Kolega EmilTiesto (chyba dobrze napisałem) przerabiał temat, porównywał 3 główki, i dotarł do tych różnic, może by się mógł wypowiedzieć.

Ale to tak jak mówię - ciężko, bo nawet jeśli sie znajdzie dwa auta z tym silniorem, to się zaraz okaże, że tu jakieś mody, a to skrzynia, to z kolei auto cięższe, a koła a opony itd. - trudna sprawa - na moje - jest git i uważam, że spokojnie na tej głowicy można śmigać, i (co się mama nadzieje sprawdzi) spokojnie dłubać waytogo.gif

Może lepiej, jak zabiorą głoś osoby co mają (tak jak i Ty planujesz) dół z 1.1 i górę z 1.2 ..... hmm.gif

Napisano
  • Autor

Napewno ma powiększone kanały - tak wynika z rozmowy z włascicielem a może i z Felixem - bo to on ja robił...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.