Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto ma sekwencyjny wtrysk LPG w 1.6???

Featured Replies

Napisano

Ponieważ w tym miesiącu tankowanie mnie przybija, znowu zastanawiam się nad założeniem wtrysku gazu. Silniczek mam 1.6 z plastikiem, 98/99 rok przejechane 200kkm, ale silnik jest w b. dobrym stanie.

Bardziej obawiam się problemów z elektroniką, już teraz czasami są problemy z zapalaniem (prawie zawsze na zimno) i wolnymi obrotami (sporadycznie), a podobno te silniki mają takie kompy, które lubią się rozszaleć przy LPG.

Stąd moja prośba, kto ma dłużej instalkę i jak mu się sprawuje silnik na gazie i benzynie? Szczególnie jakby ktoś mógł polecić jakiś warsztat po prawej stronie Wisły w okolicach W-wy... (Rembertów, Sulejówek, Mińsk Maz. itp.), w którym mu zrobiono taki silnik i jest OK.

Będę wdzięczny za wszystkie opinie!!!

Pozdrawiam

Napisano

problem z kompami był kilka lat temu jak wszyscy sie uczyli montowac osprzet do silników...

Napisano
  • Autor

> problem z kompami był kilka lat temu jak wszyscy sie uczyli montowac

> osprzet do silników...

acha, no to spoko, tylko wiesz, są tacy, którzy całe życie się uczą, a i tak nic z tego nie wynika ;-)

Chciałbym namiar na warsztat, który już komuś to zrobił i jest OK, nie musi być najtaniej w promieniu 200km ;-) ale musi być dobrze.

No i zastanawiam się, czy DIEGO i jakieś AC czy się w to pchać... ale to na gazowym już popatrzę.

Pozdrawiam

Napisano

> Ponieważ w tym miesiącu tankowanie mnie przybija, znowu zastanawiam

> się nad założeniem wtrysku gazu. Silniczek mam 1.6 z plastikiem,

> 98/99 rok przejechane 200kkm, ale silnik jest w b. dobrym

> stanie.

> Bardziej obawiam się problemów z elektroniką, już teraz czasami są

> problemy z zapalaniem (prawie zawsze na zimno) i wolnymi

> obrotami (sporadycznie), a podobno te silniki mają takie kompy,

> które lubią się rozszaleć przy LPG.

> Stąd moja prośba, kto ma dłużej instalkę i jak mu się sprawuje silnik

> na gazie i benzynie? Szczególnie jakby ktoś mógł polecić jakiś

> warsztat po prawej stronie Wisły w okolicach W-wy... (Rembertów,

> Sulejówek, Mińsk Maz. itp.), w którym mu zrobiono taki silnik i

> jest OK.

> Będę wdzięczny za wszystkie opinie!!!

> Pozdrawiam

JA mam sekwencje i sobie chwale swiety.gif

Napisano
  • Autor

> JA mam sekwencje i sobie chwale

;-) no dobrze, a teraz rozwiń swoją wypowiedź ;-) czyli jaką instalkę ;-)

Napisano

> ;-) no dobrze, a teraz rozwiń swoją wypowiedź ;-) czyli jaką instalkę

> ;-)

hehe.gif

jest to jakaś włoszczyzna koleś który to zakłada poleca ją i to nie tylko do fiatów jako iż wcześnie zakładał inne instalacje tanie które nie były za dobre i miała z nimi tylko problemy.

Osobiście nie interesowałem się to co tam mam zlosnik.gif może i źle ale na gazie sie nie znam więc i tak mógł by mi wcisnąć ciemnoty zeby.GIF dlatego odpuściłem sobie i zakładałem u polecanego gazownika, który jest sprawdzony przez moich znajomych. Jedynie co to zwróciłem się z uwagą do gazownika bym nie musiał do niego często przyjeżdżać a właściwie to tylko do instalacji z nowy samochodem, gdyż jestem dość nerwowy i czasami robie różne głupoty z których przed sądem trzeba się tłumaczyć a potem płacić odszkodowanie.

Jak będę w domku to zrobię zdjęcie kompa i sterowania mojego gaziku

Napisano

heyah !!! palacz.gif

mam sekwencję Landi Renzo OMEGAS od ok 2,5 roku, przejechałem prawie 90 tys.km. W sumie specjalnie nie narzekam ale daleki też jestem od popadania w zachwyt. Spalanie gazu wychodzi mi w granicach 8-9 l. Ogólnie niby jeździ się normalnie ale to jednak nie benzyna.

Z problemów to:

1/ "rozjeżdżała" się mapa wtrysków czy jakoś tak - powodem okazała się padnięta sonda L (duży minus dla gazowników, którzy bardzo długo nie mogli tego zdiagnozować)

2/ odmówił jazdy na gazie podczas gdy na benzynie śmigał aż miło - powód zanieczyszczona listwa wtryskiwaczy (u mnie jest jeszcze MATRIX i one podobno są wrażliwe na jakość gazu)

3/ obecnie mam problemy z jazdą na niskich obrotach (do 2500), ale dzieje się to gazie i benzynie) więc na dwoje babka wróżyła.

Instalację zakładałem w AUTO-BAYER w Strzale k/Siedlec ale po "przebojach" z sondą i zanieczyszczoną listwą zmieniłem gazowników na GREDAR w Świdrach k/Łukowa (woj. lubelskie) mają dobrą opinie w okolicy.

ps

w AUTO-BAYER mają EXAMINER (oryginalny)

pozdrawiam

Mariusz

Napisano

Ja w bravie 1.2 mam "sequent 24" firmy Czakram. W plastikowym kolektorze dolotowym gazownik nie chciał zdecydować się na założenie innej instalacji, bo jak stwierdził mogłoby dojść do rozwalenia kolektora. Chodzi prawie idealnie, za wyjątkiem wymiany: wielozaworu - zacinał się podczas napełniania gazem oraz przełacznika sterującego w kabinie LPG-benzyna.

Napisano

Te wujek ty nie sfiruj,juz gadalismy na ten temat.

Napisano

Jak dobrze zalozona instlka - nie ma problemow. Ja zrobilem od wrzesnia ponad 40kkm i zapomnialem ze mam gaz (oprocz tankowania). W trakcie jazdy podczas zminay gaz - benzyna nie ma roznicy...

Napisano
  • Autor

> Te wujek ty nie sfiruj,juz gadalismy na ten temat.

no gadaliśmy i Paweł ma się dowiedzieć ile by u jego znajomego sekwencja kosztowała... bo jakoś nie mogę znaleźć sponsora na moją benzynę ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.