Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naderwany zaczep pasów bezpieczeństwa

Featured Replies

Napisano

Choroba!!! Właśnie odkryłem kolejne źródło hałasów w swoim autku. buu.gif Od jakiegoś już czasu słyszałem delikatne hałasy (takie jakby trzeszczenie plastików) dochodzące z okolic tunelu między fotelami, aż wreszcie przez przypadek udało mi się zauważyć, że hałasy te są spowodowane naderwanymi plastikami przy zaczepach pasów bezpieczeństwa przy przednich fotelach.

Nie jest to jeszcze do końca urwane, ale w czasie jazdy się telepie, generując nieprzyjemne dźwięki. A mnie to bardzo działa na nerwy. Przy prawym fotelu (pasażera) jest to urwane bardziej (patrzcie na foto - sorry za jakość, ale robiłem tak na szybko z komórki), a przy fotelu kierowcy troche mniej, ale powoli zaczyna się robić podobnie i w końcu na pewno też się urwie.

279192890-1.jpg

279192902-2.jpg

Co teraz zrobić z tym fantem? Nie wiem czy to się da jakoś podkleić, bo chyba nie będzie chciało trzymać. Jak się zapina pasy, to to jest dosć mocno naciągnięte w stronę fotela przez zapięty pas, i chyba klej tego za bardzo nie utrzyma. Zresztą ten plastik jest dość cienki i może sie urwać w drugim miejscu...

Najlepiej byłoby wymienić całe te zaczepy na nowe. Ale szukałem na Allegro i nie bardzo można to dostać. Są razem z całymi fotelami, a przecież nie bede kupował fotela, żeby wymienić tylko uchwyt od pasa. No kurcze kłopot... frown.gif

Macie jakieś pomyśły co z tym zrobić? Tylko nie piszczie mi proszę, żebym w czasie jazdy robił głośniej radio, bo to nie tędy droga.

EDIT:

A może wie ktoś gdzie mógłbym dokupić takie zaczepy? Potrzebowałbym cały komplet na przód, tzn. i lewą i prawą stronę. A może gdzieś na szrocie? Tylko gdzie w okolicach Łodzi (no np. w łódzkim województwie) jest porządny szrot, gdzie mógłbym coś takiego znaleść? W okolicach Pabianic już szroty objeździłem, no i za bardzo się nie dostanie...

post-54319-14352484585574_thumb.jpg

Napisano

> foto 2

powiedzieć ci od czego to masz :> czy nie chcesz wiedzieć ??

Napisano
  • Autor

> powiedzieć ci od czego to masz :> czy nie chcesz wiedzieć ??

No pewnie ze chce wiedziec crazy.gif

Napisano

> No pewnie ze chce wiedziec

był dzwon taki że pasy wystrzeliły 270751858-jezyk.gif u mnie jest to samo po wystrzelonym pasie prawym

Napisano
  • Autor

> był dzwon taki że pasy wystrzeliły u mnie jest to samo po

> wystrzelonym pasie prawym

Twoja teoria jest niestety bledna. Moje autko nie bylo bite tongue.gif

Poza tym, to sie stalo nie tak dawno temu. Na poczatku na pewno tak nie bylo, musialo sie odrywac od jakiegos czasu, az w koncu nie wytrzymalo i zaczelo mi halasowac.

Napisano

> Twoja teoria jest niestety bledna. Moje autko nie bylo bite

> Poza tym, to sie stalo nie tak dawno temu. Na poczatku na pewno tak

> nie bylo, musialo sie odrywac od jakiegos czasu, az w koncu nie

> wytrzymalo i zaczelo mi halasowac.

a co od początku w rodzinie ?? u mnie urwana jest prawa strona (pasażera) właśnie przez dzwon tylko najlepsze jest to że nie wiem po co ten pas wystrzelił jak dostałem w koło tylne

Napisano
  • Autor

> a co od początku w rodzinie ?? u mnie urwana jest prawa strona

> (pasażera) właśnie przez dzwon tylko najlepsze jest to że nie

> wiem po co ten pas wystrzelił jak dostałem w koło tylne

Jestem drugim wlascicielem, poprzednio mial ja znajomy ojca, tak wiec znam historie mojej wloszki.

No ale najwazniejsze teraz pytanie jest takie, jak to naprawic. Bo mi to spokoju nie daje, ze tak sie telepie.

Napisano

> Jestem drugim wlascicielem, poprzednio mial ja znajomy ojca, tak wiec

> znam historie mojej wloszki.

> No ale najwazniejsze teraz pytanie jest takie, jak to naprawic. Bo mi

> to spokoju nie daje, ze tak sie telepie.

na moje to tego nie naprawisz u mnie nie telepie tak więc mam spokój jak ci przeszkadza to

-daj głośniej radyjko

-zapnij pas nawet jak nikt nie jedzie

Nikt ci tego raczey osobno nie sprzeda no chyba że będą fotele na złom

Napisano

padaki macie ja po dzwonie miałem normalne nie oberwane jeszcze zarobiłem na nich bo to pożądna fura była 1.4 12V grinser006.gif może macie oberwane po 270747800-sex.gif

Napisano
  • Autor

> padaki macie ja po dzwonie miałem normalne nie oberwane jeszcze

> zarobiłem na nich bo to pożądna fura była 1.4 12V może macie

> oberwane po

eee, to tez nie to, bo na przodzie to raptem ze dwa razy to robilem, a tak to hop na tyl, fotele max do przodu zeby bylo wiecej miejsca, i dawaj 270747800-sex.gif

Napisano
  • Autor

> Nikt ci tego raczey osobno nie sprzeda no chyba że będą fotele na złom

no wlasnie tego sie najbardziej obawiam, ze nie tak latwo bedzie mozna dostac

Napisano

> padaki macie ja po dzwonie miałem normalne nie oberwane jeszcze

> zarobiłem na nich bo to pożądna fura była 1.4 12V może macie

> oberwane po 270747800-sex.gif

przedni fotel trzeszczy oj trzeszczy zeby.GIF

Napisano

Normalnie to juz wiem co mnie tak wpienia u mnie oprocz skrzypiacego fotela. Dzis to wyczailem. Pierdziulony plastik sie uwalil frown.gif I tez bez wypadkowo , no nieliczac malej sarenki ale to nie ta strona. Dzieki za cynk jzu wiem ze nie musze szukac przyczyny trzaskow bokser.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.