Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klima automatyczna

Featured Replies

Napisano

Wczoraj dostałem telefon, że klima w Stilo chyba się popsuła, bo nie działa - mimo ustawienia na 17 stopni w kabinie jest duszno i ciepławo. Jakieś 20 minut później mogłem pooglądać auto - silnik cały czas działał, więc wsiadłem, zamknąłem drzwi, skręciłem klimatyzację na "LO" i ... nic.

Zacząłem pstrykać przyciskami na panelu i po chwili zauważyłem w czym problem - działał nadmuch na szybę i na nogi, na wprost przez kratki w desce - nie. Nawet przy maksymalnych obrotach wiatraka tylko coś szumiało w środku, ale powietrze nie leciało.

Pierwsze co przyszło mi do głowy to uszkodzenie sterowania kierunkami nawiewów - już miałem przed oczami perspektywę naprawy, a więc i wyjmowania całej deski w ASO, a potem napraw tego, co popsuto przy okazji tego zabiegu. pad.gif

Nawiew "na twarz" ewidentnie nie chciał się załączyć - próbowałem różnych rzeczy: wyłączania klimy i wentylacji, zmian kierunków, zmian siły nadmuchu - i nic. W końcu zgasiłem silnik i odpaliłem ponownie - i po tym nawiewy jak gdyby nigdy nic zaczęły działać poprawnie. hahaha.gif

Okazuje się, że objaw, który opisywał JaMi, a który polegał na "zawieszaniu się" przełączania na nadmuch za pośrednictwem nagrzewnicy (leciało zimne powietrze nawet gdy silnik był już porządnie nagrzany), to nie jedyny problem klimy automatycznej: drugi, to "zawieszanie się" niektórych kierunków nawiewu.

Na szczęście działa sprawdzona na PC-tach metoda: wyłączyć i włączyć. zlosnik.gif

Napisano

> Na szczęście działa sprawdzona na PC-tach metoda: wyłączyć i włączyć.

Ja doświadczyłem zawieszenia się klimy we wtorek. Na zewnątrz 15st, na sterowniku ustawione 21st, uchylony dach, klima wyłączona. Zrobiło mi się ciepło, bo z nawiewów leciało ciepłe powietrze. By nie robić przeciągów odpaliłem klimę i... wiatrak włączył się na 3/4 a z nawiewów poleciało gorące powietrze screwy.gif. Temp ustawiona na LO a mi coraz bardziej gorąco. Zmuszony byłem otworzyć dach i okno hehe.gif a z nawiewów dalej grzało. Wyłączenie i włączenie samej klimy nie poskutkowało, dopiero na światłach wyłączyłem silnik i wszystko wróciło do normy hehe.gif

Napisano

> Wczoraj dostałem telefon

waytogo.gif

> dostałem telefon, że klima w Stilo chyba się popsuła

Do mnie nie dzwoni hmm.gif

> chyba się popsuła, bo nie działa

zlosnik.gif

> Na szczęście działa sprawdzona na PC-tach metoda: wyłączyć i włączyć.

O ... i to jest twórczy wniosek => przycisk "Reset" vel "Powrót do ustawień default" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Do mnie nie dzwoni

A do mnie dzwoni. zlosnik.gif Cóż, taka moja rola: ja Stilo nie jeżdżę, ja jestem tylko "kierowcą, który odstawia auto do serwisu, jeśli pojawi się taka potrzeba". hehe.gif

Napisano

Jeszcze tego nie doświadczyłem, ale jak mi padł sterownik, zmuszony byłem jechać kilkadziesiat km bez działajacego ogrzewania (panel kaput) w temp poniżej zera. Skończyło sie na tygodniowym zwolnieniu lekarskim i temp. ok 40 st. przez 3 dni. Dobrze, że sa życzliwi ludzie na tym kaciku i obyło się bez poważnych wydatków cool.gif

Napisano

a Fiat wszedl dodatkowo w kooperacje z Microsoftem zlosnik.gif

teraz juz wsadzaja "Blue&Me" czyli "niebiesko mi" hehe.gif

kolejne bajery z wieszajacym sie softem palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.