Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsze wrażenia po miesiacu użytkowania Passata B6 1.9 TD

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nieco ponad miesiąc temu kupiłem Passata i przeniosłem się tutaj z forum Astrowiczów. Przejechałem już nim ok. 6 tyś km i chciałbym się podzielić wrażeniami i dowiedzieć paru rzeczy od innych użytkowników. Jak na razie średnie spalanie wychodzi mi prawie 6l i to niezależnie czy jeżdżę głównie po miesicie czy na trasie to zużycie jest praktycznie takie samo. Denerwuje mnie w nim to, że ma takie miękkie zawieszenie. Astra mimo że była najsłabsza wersją (68KM) to i tak była twardsza i można było szybciej pokonywać zakręty. Jestem ciekawy czy wersja 130-konna tez jest taka miękka czy tam juz jest z tym lepiej. Może jak trzeba będzie zmienić amorki to warto by było założyć gazowe? Kolejną rzeczą, która mi się nie podoba to bardzo szybko i brutalnie ingerujący system ESP, jak się zapomni go wyłączyć to każde ostrzejsze wzięcie zakrętu kończy się gwałtownym przyhamowaniem. Silnik za to zasługuję na sporo pochwał gdyby tylko jeszcze był lepiej wyciszony w mocniejszej wersji, bo 101KM nie powala na kolana. Co do mocy to może zafunduję mu chiptuning. Zastanawiam się tylko, którą z Krakowskich firm wybrać. Pod uwagę biorę Godulę, V-tech i ProjectXS. Jak na razie miałem doświadczenia z V-techem i nie narzekałem. Godula jest najdroższy, ale ma dobre opinie natomiast o ProjectXS niewiele opinii można znaleźć, jak byłem kiedyś u nich to rozmowa nie zachęciła mnie jakoś szczególnie, ale mają dobre ceny - 1400 pln za chipa do mojego silnika.

Ostatnio przeglądając różne fora zobaczyłem, że jest pewien problem z zakupem olejów do silników PD, jest mały wybór i są drogie. A co wy byście mi polecili i w jakich cenach. Z tego, co na razie widziałem to większość poleca Motul, ale czy warto płacić za 5l 250 pln?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.