Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Katalizator? Tłumik? A jednak nic???

Featured Replies

Napisano

Niedawno pisałem, że chyba skończył mi sie katalizator - coś strasznie "rzegotało" w wydechu.

Dzisiaj rano auto zachowywało się jeszcze dziwniej - całkowicie momentami traciło moc, ciężko było płynnie ruszyć (praktycznie auto ruszało lekkimi kangurkami icon_eek.gif ).

Byłem pewien, że katalizator się posypał i zapchał mi tłumik środkowy.

Dojechałem do domu - ciężko.

Jadę od razu do znajomego warsztatu - za pół godzinki będzie wolne jedne stanowisko - wtedy zobaczymy - OK.

W międzyczasie podjechałem do "tłumikarza" - na kanale obejrzał co i jak, słuchał, szukał przedmuchów - ale... no właśnie objawy ustąpiły blush.gif auto odzyskało moc i nie było już charakterystycznego dźwięku, a jedynie lekkie dzwonienie - wydaje mi się, że w okolicach tłumika środkowego.

W końcu tłumikarz powiedział, że może być katalizator, może tłumik ale jak na razie mogę jeździć (nie chciało mu się rozkręcać i zaglądać do katalizatora zlosnik.gif ).

No dobra - wracam do tego warsztatu, w którym miałem być za pół godziny (auto jedzie normalnie, zero problemów z dynamiką - jedynie lekkie dzwonienie, ale może to ja jestem przewrażliwiony).

Auto na podnośnik, mechanik opukał, ostukał i powiedział, że nie widzi problemu - raczej powinno być ok - katalizator może być nieco zapchany, ale na 100% się nie rozpadł.

Przy okazji zrobił "miniprzeglądzik" stwiedził, że auto jest "malina" i nic tylko jeździć smile.gif (dodał, że jeśli rzeczywiście są jakieś problemy z dynamika można by jedynie pokusić się o przyśpieszenie zapłonu).

No i tak już sam nie wiem WTF icon_eek.gifoslabiony.gifhmm.gif

Najpierw takie problemy, rano dosłownie "świrek", a później nagle auto samo ozdrowiało blush.gifblush.gifblush.gif

Może rzeczywiście te "dzwonienie" to takie trochę moje urojenia, a przyjrzę się jedynie układowi zapłonowemu?

(może dzisiejsze poranne dolegliwości były związane z zupełnie czymś innym - może powinienem się zainteresować układem zapłonowym - w sumie wypadało by już wymienić świece, może i kable (mają koło 2 lat))...

Napisano

moge ci powiedziec ze u mnie helmuty przebili kata mad.gif

ale niestety kawałki walały sie po wydechu w te i we wte i nieraz podczas jazdy potrafił sie zdusic na chwile. doprowadzało mnie do szewskiej pasji, zwlaszcza podczas wyprzedzania......ja założyłem strumienice mimo ogólnemu sprzeciwowi na forum grinser006.gif i jestem zadowolony ja narazie.

u ciebie moze odłamał sie kawałek tylko i jak niefortunnie stanie to dławi silnik,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.