Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż kratki przy szybie

Featured Replies

Napisano

Witam

Podczas jazdy skrzypi ta kratka przy szybie (rys w załączeniu). Jest możliwość jej demontażu (gdzie są jakieś spinki czy zaciski - nie chce niczego połamać)?

Można to jakoś wygłuszyć?

Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrowionka.

post-77486-1435248479455_thumb.jpg

Napisano

> Witam

> Podczas jazdy skrzypi ta kratka przy szybie (rys w załączeniu). Jest

> możliwość jej demontażu (gdzie są jakieś spinki czy zaciski -

> nie chce niczego połamać)?

> Można to jakoś wygłuszyć?

> Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrowionka.

Trzeba podważyć czymś płaskim powinna odskoczyć przynajmniej ja tak miałem

Napisano

A jesteś pewien że to nie skrzypi panel środkowy na samej górze.

Najczęściej w A II stąd właśnie dochodzą odgłosy skrzypienia.

Poprawiałem to niedawno nawet u siebie.

Spróbuj wyjąć schowek na drobiazgi po prawej stronie - 6 wkrętów Torx i wtedy można coś popatrzeć,ewentualnie wyczuć ręką.

Napisano

U mnie też skrzypi ta kratka. Zresztą tunel środkowy też:) Taki fajny ten samochód.

Wystarczy palcem pchnąć tę kratkę w prawo. Ona się cała lekko suwa...

Napisano

wyciąga się ją podważając czymś cienkim i wyskoczy z zatrzasków. Ale chyba niewiele Ci to da bo ja też myślałem, że to ta kratka. Okazało się że ani ona ani środkowa konsola. Skrzypiało i skrzypi jak cholera do dziś całe to ustrojstwo od nawiewu co jest po kratką nawiewu. Wszelkie smarowania takie po wierzchu nic nie dają. Chyba jedyną metodą byłoby rozebranie konsoli środkowej, wyjęcie schowka pasażera i jakieś dostanie się do tych nawiewów na szybę i nasmarowanie wszystkich połaczeń plastików oslabiony.gif

Napisano

U mnie też skrzypi , zwłaszcza na 3 biegu dmuchawy. Wygląda na to że jak ida te górne nawiewy na szybę jest tam jakieś mocowanie, tak przynajmniej wymacałem smile.gif i ono tak skrzypi, jak docisnę to nie skrzypi , jedyny sposób to dostać się jakoś do tego mocowania i je usztywnić albo sam już nie wiem co. Bo normalnie tak mnie złości że sam szału dostaję smile.gif

Napisano

opisz bliżej gdzie wymacać to mocowanie

Napisano

> opisz bliżej gdzie wymacać to mocowanie

Jak by tu napisać smile.gif jak zdejmiesz tą osłonkę przy szybie to spróbuj wsadzić palec między kokpit a wylot dmuchawy od strony kierowcy( piszę od strony kierowcy bo masz tam dwa wyloty jeden dmucha na prawo drugi na lewo więc to będzie ten z lewej.) i zauważyłem że jak dociskam w tym miejscu to trzeszczenie ustaje smile.gif ale nie bardzo wiem jak się do tego dostać frown.gif . Może jak się wyciągnie licznik albo środkowy panel to by było lepiej widać. Ale to troszkę pracy, a ja niestety teraz niema za bardzo czasu żeby się za to wziąć.

pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.