Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

powódź w samochodzie

Featured Replies

Napisano

angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

no dobrfa a teraz do rzeczy - dzisiaj troszku padało z rana - zajechałem do pracy i wyciągając z tylnego siedzenia za pasażerem laptoka zauważyłem wilgoć wokół wycieraczki. Z zaciekawieniem otworzyłem drzwi a tu wody strasznie dużo. Kiedyś już tak było - wysuszyłem gazetami, delikatne podgięcie drzwi wydawało się że załatwiło sprawę. A tu Lipa.

Zaglądałem (czytaj blacharz) pod samochód i nie widze żadnych dziur orócz tych co mają być ;o)

tylko z tyłu za fotelem pasażera - przed fotelem sucho (że niby z nagrzewnicy nie cieknie)

klnie.gifsciana.gifshocked.gif

Co proponujecie - oprócz sprzedania ;-)

Napisano

Obejrzeć uszczelkę drzwi, w razie potrzeby wymienić na now(sz)ą, wyregulować zaczep zamka, żeby mocniej dociągał drzwi, zamykać okno przed deszczem.

Napisano

> Co proponujecie - oprócz sprzedania ;-)

Miałem podobnie jak zdejmowałem tapicerkę w tylnych drzwiach. Jak się później okazało uszczelkę zewnętrzną przy szybie założyłem o jakiś 1 cm w bok i był mały otwór.

Może zdejmowałeś też tapicerkę ??

Napisano
  • Autor

> Miałem podobnie jak zdejmowałem tapicerkę w tylnych drzwiach. Jak się

> później okazało uszczelkę zewnętrzną przy szybie założyłem o

> jakiś 1 cm w bok i był mały otwór.

> Może zdejmowałeś też tapicerkę ??

klamki zmieniałem (rękami brata) - na bank nie cieknie po szybie i drzwiach. W sobotę stane z wężem i będę lał na Maryśkę - śledczy posiedzi w samochodzie i się wyjaśni mam nadzieję ;o))))) jestem już umówiony na taką operację.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> klamki zmieniałem (rękami brata) - na bank nie cieknie po szybie i

> drzwiach. W sobotę stane z wężem i będę lał na Maryśkę - śledczy

> posiedzi w samochodzie i się wyjaśni mam nadzieję ;o))))) jestem

> już umówiony na taką operację.

No i polałem. Okazało się, że podczas wstawiania progu (było delikatne boom 7 lat temu) nie pozakładali jakichsik tam plastików (nie wiem dokładnie - jakieś zaślepki) i wszystko co wlało się do progu a nie wylało otworami do tego przeznaczonymi przelewało sie do środka samochodu. Filce pod wykładziną pogniły :-(( i nawet zrobiła się dzira w podłodze (wcześniej już to zrobiłem).

Pozostało tylko wstawić nowe filce - odrdzewić i pomalować - lub pomalować tą farbą na rycerzy ;-)))

Wczoraj zrobiłem 700 KM (poznan - katowice) częściowo w mocnym deszczyku i już nie cieknie (miałem wymontowany fotel pasażera tylną kanapę i wykładzine podniesioną aby zaobserwować wycieki i nie było ich)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.