Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik

Featured Replies

Napisano

Witam Jak usprawnić działanie silnika c16nz tzn jak wyciągnąc z niego więcej koni?Nie chodzi mi tu o żadne podrasowywanie tylko usprawnienie jego działania.Nie wiem szlifowanie zaworów ,pierścienie ,szlif kanału dolotowego .Poradzcie coś może ktoś się na tym zna.

Napisano

> Witam Jak usprawnić działanie silnika c16nz tzn jak wyciągnąc z niego

> więcej koni?Nie chodzi mi tu o żadne podrasowywanie tylko

> usprawnienie jego działania.Nie wiem szlifowanie zaworów

> ,pierścienie ,szlif kanału dolotowego .Poradzcie coś może ktoś

> się na tym zna.

wszelkie usprawnienia są kosztowne (wymiana silnika na mocniejszy,turbo itp) a jak chcesz bawić sie w szlifowanie kolektora dolotowego, szlifowanie zaworó itp ew filtr powietrza stożek,strumienica itp to szkoda kasy bo efekty małe a kasa idze duża.

PS

jak masz silnik w dobrym stanie to niewiele usprawnisz a jak w kiepskim to wszelka ingerencja która doprowadzi go do dobrego stanu bedzie odczuwalna w osiągach tylok że czasem taniej wymienić silnik albo (wymienić głowice od 16SE +kolektor dolotowy+komputer itp bedziesz miał pare koników więcej ale te koszty frown.gif i ile roboty)

Napisano
  • Autor

No właśnie koszty ,a mi chodzi zrobić to bez kosztów.Usprawnic silnik a nie tuningować ,ale może i się nie da.W sumie silnik ma już tyle lat a nic mu nie jest i drzeć gumy można .Czasami ma taki defekt ,że jak się rusza to mimo iż dam mu gazu to tak jakby miał za mało paliwa i gaśnie.Może za mało mocy przy tak niskich obrotach albo bawiłem się świecami i może za małą przerwe dałem.Bo z tymi świecami jest tak jak większa przerwa to przy 3500 silnik drży tak jakby miał nierówne obroty ,a jak przetwa mniejsza to chodzi równo ,ale właśnie przy ruszaniu coś mu nieraz jest.Właśnie mam pytanko ,a może mieć na to wpływ palec rozdzielacza bo mój ma z 3 mm?

Napisano

> Ale czego 3mm?

Chyba chodzi o srednice palca waytogo.gif Tylko ,ze ona sie raczej nie zmienia hmm.gif

Napisano

> Ale czego 3mm?

może luz 3mm???

Napisano
  • Autor

No 3 mm tego włukna węglowego czy tej szczotki nie wiem jak się to nazywa

Napisano

hmm.gif palec jest mosiężny. Chyba chodzi ci o kopułkę.

Tak czy inaczej to raczej nie wina palca. Prędzej przewody WN.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.