Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kłopoty z odpalaniem (pompa, filtr?), kody 1231 i 0230

Featured Replies

Napisano

Witam,

Autko mi czasem odpala, a czasem nie. tzn. potrafi odpalić kilka razy z rzędu, a potem przez dzień, dwa już nie.

Sprawdziłem obwód przekaźnika i wszystko ok. Przekaźnik przełożyłem do drugiego auta (wielkie dzięki dla kolegi GraFa) i tam działał ok, przekaźnik z tamtego autka u mnie nie działał. Po spięciu pompy na krótko paliwko nie leci z przewodów a dodatkowo słuchać wycie czegoś. Odpiąłem pompę i wtryskiwacze ale po spięciu 4 i 8 pinu na kostce przekaźnika nadal słychać to wycie. Co to może być? Myślałem, że to pompa... hmm.gif

Komp wskazuje błędy:

1231 - Uszkodzenie w obwodach przekaźnika pompy paliwa / przekaźnika zasilania sterownika

0230 - Przekaźnik pompy paliwa

Zastanawia mnie: co to jest to wycie i czy przyczyną tego, że nie leci paliwko może być zapchany filtr paliwa? Mechanik twierdzi, żę nie spotkał się z takim przypadkiem, żeby filtr był aż tak zapchany.

Próbowałem profilaktycznie zdjąć filtr i przeczyścić ale na parkingu nie dałem rady pozdejmować przewodów frown.gif

Napisano

Wyje pewnie pompa powietrza dodatkowego.

Obadaj jej obwód. Przekaźnik i bezpiecznik powinny być w komorze silnika w skrzynce po prawej stronie (stojąc przodem do silnika).

Sprawdź czy po włączeniu zapłonu na gnieździe przekaźnika pompy paliwa na pinie 6 pojawia się masa.

Napisano
  • Autor

> Wyje pewnie pompa powietrza dodatkowego.

To rzeczywiście wyje ta pompa - wyjąłem bezpiecznik i przestała.

A u mnie na 99% padła pompa paliwa. Wyciągnąłem ją, stuknąłem kilka razy, założyłem i odpaliłem smile.gif Ale Check Engine nadal się świeci. W poniedziałek jadę po nową.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.