Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II dziwny dźwięk

Featured Replies

Napisano

Witam szanownych Formumowiczów

Mam dziwny problem ze swoją Asterką (Astra II 1.6 16v 1999 r.) Mianowicie przy prędkości 100-110 km/h z okoliy przedniego koła od kierowcy dochodzi dziwny dźwięk coś jakby buczenie "uuuuuuuuuu". Dzieje się to tylko przy tych prędkościach. Na poczatku oczywiście sprawdziłem czy to samo jest na innych oponach i innych felgach, objawy były te same. Wymieniłem tarcze i klocki, też nie pomogło, wymieniłem łożyska też nie pomogło. Byłem z tym u 3 mechaników, po przejechaniu się i dokładnych oględzinach mówią zgodnie, że wszystko jest w porządku, żdnych luzów itp. nie ma. Morze ktos miał ten sam problelm, ewentualnie jakieś podpowiedzi co to morze być. Z tego co wiem poprzedni właściciel też usiłował to naprawić bezskutecznie, mówił, ze zrobiło się to mu przy jakiś 120 tysiacach, ja jeżdze autkiem od jakiś 170 tysięcy, zrobiłem około 20 tysięcy i problem nie jest raczej "niebezpieczny" bo jakby coś było nie tak to pewnie dawno bym juz wylądował na drzewie. Będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie.

ksieciuniu6

Napisano

Niebezpieczne to raczej nie jest. Jesli wymieniles lozysko to ja niewiem. Moze poprostu za mocno ktos je skrecil to lozysko. A moze wypadalo by dokladnie wyczyscic zacisk hamulcowy. A klocki rowno sie zcieraja czy moze ma tendencje do tego ze jedne sie zcieraja szybciej.

Napisano

Wygląda, że klocki ścierają się równo, tarcze też są równe, nie widać na nich żadnych dziwnych rzeczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.