Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bagaznik dachowy

Featured Replies

Napisano

Kupilem sobie bagaznik dachowy FAPA. W zwiazku z tym ze chce sobie go zalozy by moc wozic rower chcialbym zapytac o sposob montazu. Lapy chodzace w te lekkie przetloczenia w dachu nie sprawiaja wrazenia solidnego zwiazania z nadwoziem.Czy cos podkladacie pod te lapy dla ochrony lakieru czy lepiej nic nie dawac?

Boje sie takze zbyt mocno to sciagnac aby nie poglebic tych przetloczen w dachu,chyba ze moja obawy sa bezpodstawne. Prosze o opinie. Auto jest 5dzwiowe.

Napisano

Nie mam doświadczenia z montażem bagażnika , ale moje Uno było osiodłane czymś takim i teraz ma porysowany dach w miejscach przylegania bagażnika oraz w tych zagłębieniach .

Radzę zabezpieczyć .

Waldek

Napisano

To i ja się dołącze do pytania. Czy warto zabezpieczyć przed uszkodzeniem lakieru te mocowania i jeśli tak to jak to zrobić?.

Dziś właśnie założyłem bagażnik i zapodałem rowerek dla testu. Wszystko trzyma sie solidnie tylko w czasie jazdy gwizd niemiłosierny.

Mówię dla testu bo musiałem go troche przerobić. Kupiłem używke bagażnik i okazało się że obydwie poprzeczki są przednie (szerszy rozstaw pomiędzy uchwytami). Musiałem odkręcić pręt rozpierający i nawiercić w nim nowe otwory. Teraz jest gicior ok.gif

Napisano

> Czy cos podkladacie pod te lapy dla ochrony lakieru czy lepiej nic nie dawac?

> Boje sie takze zbyt mocno to sciagnac aby nie poglebic tych

> przetloczen w dachu

Posiadam podobne urządzonko i co jakiś czas używam... Jeśli o podkładkach, to początkowo podkładałem takie plastikowe listki, ale z czasem dałem sobie na luz, ponieważ i tak coś się jakoś zarysowało. No, ale rysy powstały w zagłębieniach i przy zamknietych drzwiach nic nie widać.

Pytasz o siłę z jaką ściągać drążki? Hmm, moje są osadzone lekko i jak dotąd nic nie zgubiłem - często montuje jeszcze kosz i przewożę około 50 kg rybek...

Napisano

> To i ja się dołącze do pytania. Czy warto zabezpieczyć przed

> uszkodzeniem lakieru te mocowania i jeśli tak to jak to zrobić?.

Ja mam podkładam jeszcze pod spód kawałki niękkiej gumy (chyba z jakiejś starej dętki) i jest OK, nic nie porysowane!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.