Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obroty podczas odpalania

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam w swoim kropku taki problem który szczególnie nasila sie w cieple dni. Gdy odpalam samochód po nocy a na dworze jest ciepło to po odpaleniu wchodzi na ok. 900-1000 obr. i zaczyna szarpać silnikiem. Podczas próby ruszenia obroty gwałtownie spadają i gaśnie chyba ża zdążę szybko wcisnąć sprzęgło to po chwili wracają do ok 1000. Po kilku minutach gdy silnik troche się nagrzeje wszystko ustępuje. Zauważyłem że czym cieplej na dwirze tym większy problem. Czy to jest normalne? Czy ktoś spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam.

Napisano

Zanim uruchomisz silnik włącz tylko zapłon i zaczekaj 15-20s przed włączeniem rozrusznika, jeśli to pomoże to masz ten sam problem co ja - zużytą pompę paliwa.

Napisano

Podobnie jest u mojego ojca w uno też podejzewam pompę paliwa.

Napisano

u mnie z kolei jest taki problem ze po nocy przy odpalaniu dopiero za 3 razem mi sie to udaje. nie wiem jaka jest przyczyna ale wydaje mi sie ze cos ze ssaniem.

Napisano

> u mnie z kolei jest taki problem ze po nocy przy odpalaniu dopiero

> za 3 razem mi sie to udaje. nie wiem jaka jest przyczyna ale

> wydaje mi sie ze cos ze ssaniem.

A u mnie znowu tak zaczął objawiać się uszkodzony czujnik temp.wody w kolektorze.Potem były niestabilne wolne obroty,następnie stabilne ale na poziomie od 1.5 krpm do 4 krpm aż do całkowitej niemożności odpalenia parcha.Diagnozy różne - poprzez wszystkie czujniki,cewki i kable,nieszczelny dolot na UPG kończąc.Odłączenie wtyczki od w/w czujnika pomogło,wymienie na dniach.

Napisano
  • Autor

Odczekanie po przekręceniu zapłonu nic u mnie nie pomaga. Pompa była sprawdzana ciśnienie jest ok. Może jakiś czujnik albo przekażnik ale ktory??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.