Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zgadywanka...

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich

Mam takie pytanie albo zgadywankę jak w temacie 270751858-jezyk.gif Zauważyłem ostatnio że kontrolka wtrysku potrafi sie zapalić w trakcie jazdy shocked.gif . Jadę powiedzmy 50 km i nagle sie zapala i nie chce zgasnąć albo nawet po 2-3km sie zapala, wyłączę silnik i zaczekam nawet 5 sekund odpalam i sie już nie zapala... Narazie nie dzieje sie nic specjalnego chociaż z 2 razy mi sie przydarzyło że nie chciał odpalić jak by nie dostawał benzyny crazy.gif Wiec pytanie co się może dziać??

Napisano

Quote:

Jeżeli lampka świeci się lub zapali podczas jazdy samochodu, oznacza to nieprawidłowe działanie układu wtrysku oraz zmniejszenie osiągów silnika, pogorszenie prwadzenia samochodu i nadmierne zużycie paliwa.

W tych warunkach można kontynuować jazdę, unikając przeciążenie silnika i jazdy z dużą prędkością. Zwrócić się do najbliższej stacji ASO Fiata.

Unikać użytkowania samochodu gdy lampka sygnalizacyjna świeci się, gdyż można uszkodzić silnik, szczególnie gdy pracuje nieregularnie lub przerywa. Samochód można uruchomić jedynie na krótki okres czasu utrzymując niskie obroty.

Błyśnięcie lampki lub zapalenie się jej na krótki okres czasu nie oznacza awarii wtrysku.

Napisano
  • Autor

Czyli jak rozumiem mam przesrane?? Lampka nie błyska anie nie gaśnie zapala sie w trakcie jazdy i sie pali sciana.gif a z tym spalanie to możliwe bo ciut za dużo bestyja łaka czasem:/ ale myślałem że przez to że po mieście jeżdżę....8-8,5l/100km. A mniej więcej ile może mnie wyjść naprawa albo co dokładnie może być nie tak??

Napisano

Może lambda pada?

Napisano
  • Autor

Lamda jest ok bo wymieniałem ostatnio i restart tez robiłem a przed restartem i sondą tez tak było.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.