Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekładnia kierownicza - regeneracja

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy regenerował ktoś przekładnie kierownicza? Nie mam na myśli wymiany samych drążków kierowniczych z jabłkami ale wnętrze samej magownicy...

Ma ktoś jakiś schemat wewntrzny przekałdni? co tam jest, jakieś łożyska, tulejki?

Dzięki za info

Napisano
  • Autor

up! up!

Może chociaż ktoś wymieniał całą maglownicę i z czystej ciekawości zajrzał do starej...

W Mądrej Księdze niestety nie jest to ujęte... mam rozumieć, że autor uznał, że jest to tak trwały element, że aż niezniszczalny, czy regeneracja tego nie ma większego sensu?

Po odsunięciu mieszka wygląda jakby w środku były jakieś uszczelniacze, czy łożysko czy coś jeszcze inszego...

Pytam, bo właśnie na tych uszczelniaczach pojawił mi się luz, nie wiem jak duży ma być (chyba nie taki jak jest obecnie) ale to jest jeden z kolejnych etapów namierzania i eliminowanie wrednego "brzdęku", o który pytałem ostatnio...

Napisano

> Witam,

> Czy regenerował ktoś przekładnie kierownicza? Nie mam na myśli

> wymiany samych drążków kierowniczych z jabłkami ale wnętrze

> samej magownicy...

> Ma ktoś jakiś schemat wewntrzny przekałdni? co tam jest, jakieś

> łożyska, tulejki?

> Dzięki za info

spotkałem sie z regenerowanymi kiedyś na allegro własnie do cc/sc cena ok 150 zł z przesyłką. Jesli nie chodzi Ci o samą ciekawość a o wymiane czy naprawe to mozna zakupić u nas na gieldzie na Rybitwach za 70 zl uzywke (cena była do negocjacji)

Napisano

Nie warto sie bawic w regeneracje itp,zakup na allegro nowa i po problemie, uklad kier jest zbyt wazny dla bezpieczenstwa (kumplowi sie kiedys zablokowala maglownica na zakrecie i nie mogl ruszyc kierownica) zeby z tym dlubac.

Napisano

> Nie warto sie bawic w regeneracje itp,zakup na allegro nowa i po

> problemie, uklad kier jest zbyt wazny dla bezpieczenstwa

> (kumplowi sie kiedys zablokowala maglownica na zakrecie i nie

> mogl ruszyc kierownica) zeby z tym dlubac.

Mało sie znasz smirk.gifto sie nie odzywaj screwy.gifprzekladnie sie regeneruje ale koszta duże okoliczny specjalista bierze 460+ vat za przekładnie ze wspomaganiem spineyes.gif

Napisano

> Witam,

> Czy regenerował ktoś przekładnie kierownicza? Nie mam na myśli

> wymiany samych drążków kierowniczych z jabłkami ale wnętrze

> samej magownicy...

> Ma ktoś jakiś schemat wewntrzny przekałdni? co tam jest, jakieś

> łożyska, tulejki?

> Dzięki za info

Witam,

Pracuję w firmie TRW w Czechowicach-Dziedzicach gdzie produkujemy przekładnie do Seja. Nie wiem o jakich uszczelniaczach piszesz, wysij mi może fotkę na maila [email protected] Jeśli chodzi o hałas w przekładni może pochodzić ze zbyt duzego luzu pomiędzy kamieniem i nasadką, albo od wyrobionych przegubów kątowych. A jeśli chodzi o regeneracje to możliwa jest wymiana wlaśnie przegubów katowych, mieszków, wnętrze czyli listwa zębata i zębnik nie są elementami które można wymienić, ponieważ zębnik jest zabezpieczony przed wysunięciem przez specjalną wkręcaną nasadkę, która poźniej jest rozgniatana w obudowie po montażu, tak więc nie da sie jej zdemontować bez uszkodzenia przekładni.

Jeśli chodzi o bezpieczeństwo nie warto ryzykować naprawiania samemu przekładni, kup lepiej nową

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

> Witam,

cześć smile.gif

> Pracuję w firmie TRW w Czechowicach-Dziedzicach gdzie produkujemy przekładnie do Seja.

wreszcie ktoś obeznany w temacie ok.gif

Nie wiem o jakich uszczelniaczach piszesz,

> wysij mi może fotkę na maila [email protected]

Kurcze nie zrobiłem fotki, ale jak wrócę z urlopou to się za to zabiorę i wtedy prześlę ok.gif

Jeśli chodzi o hałas w przekładni może pochodzić ze zbyt duzego luzu pomiędzy kamieniem i nasadką, albo od wyrobionych przegubów kątowych.

co nazywamy kamieniem a co nasadką?

> jeśli chodzi o regeneracje to możliwa jest wymiana wlaśnie

> przegubów katowych, mieszków,

to wiem, te gadżety raczej wymienie,

wnętrze czyli listwa zębata i zębnik nie są elementami które można wymienić, ponieważ zębnik jest zabezpieczony przed wysunięciem przez specjalną wkręcaną nasadkę, która poźniej jest rozgniatana w obudowie po montażu,

i chyba tę nasadkę widziałem i wydawało mi się, że to jakiś uszczelniacz czy coś tego typu...

> tak więc nie da sie jej zdemontować bez uszkodzenia przekładni.

fachowa i konkretna odpowiedź ok.gif

> Jeśli chodzi o bezpieczeństwo nie warto ryzykować naprawiania samemu przekładni, kup lepiej nową

będziemy to badać z moim kolegą, doświadczonym mechanikiem, więc nie ma obaw ok.gif

> Pozdrawiam

> Bartek

dziękuję kolego i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.