Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smart Fortwo

Featured Replies

Napisano

Opłaca się to kupić, jedynie do jazdy po mieście, jak z realnym spalaniem/eksploatacją ?

+ oraz - auta

Czy w cenie do 15000zł znajdzie się zadbany egzemplarz ? hmm.gif

Napisano

> Opłaca się to kupić, jedynie do jazdy po mieście, jak z realnym

> spalaniem/eksploatacją ?

> + oraz - auta

> Czy w cenie do 15000zł znajdzie się zadbany egzemplarz ?

Ktoś tu kiedyś już o smarcie pisał. Z tego co pamiętam, to silnik wytrzymuje tak około 100 kkm - potem do generalki - to się chyba nie opłaca?

Napisano

> + oraz - auta

Miałem identyczny problem. Potrzebowałem czegoś tylko i wyłącznie do jazdy po mieście.

Czytałem fora, rozmawiałem z użytkownikami i sprzedawcami i.... kupiłem Corsę.

Za 15.000 nie kupisz dobrego auta. Tak jak już ktoś napisał silnik wytrzymuje 100.000km (pisze o normalnej eksploatacji w polskich warunkach).

Jak już kupowac to jak najnowszy egzemplarz, jak najlepiej wyposażony (koniecznie skrzynia automat) i serwisowany w ASO a nie "we własnym zakresie".

Napisano

> + oraz - auta

Ja jak jeżdżę (800 cm3, benzyna turbo) po mieście to mi wychodzi spalanie w granicach 7-9 l na 100 km, kolega z firmy doszedł swego czasu do 12l na 100 km... ale nasze smart to służbówki więc może dlatego takie spalanie...

Co do jazdy w trasie... raz byłem Wawa-Kraków i nazad... więcej nie pojadę... (gigantyczna turbo dziura), ogromnie podatny na podmuchy bocznego wiatru (w ogóle przejazd przez jakikolwiek most to już jest nie lada wyzwanie)...

Ogólnie mikroskopijny bagażnik...

Aaa silnik mało trwały i ponoć wysilony lubi padać (spora część smarów miała większe lub mniejsze problemy z silnikiem), czasami nawala skrzynia w automacie (wydaje mi się że nie było manuali w smartach fortwo ale mogę się mylić)...

Obrzydliwa deska (o ile to tak można nazwać) rozdzielcza .... chociaż najnowsze egzemplarze już maja normalną i w kwestii wyglądu i rozmieszczenia jest znośna...

Plusy... sporo miejsca z przodu dla pasażera i kierowcy, łatwość manewrowania, i na parkingu i w korku, niezłe odejście od 0 do 80 km/h, dalej już tylko gorzej, jak nie tragicznie...

Ogólnie ja bym nie był amatorem smarta , bo jednak największa bolączka tego toczydełka to koszmarnie drogi serwis, ale jak kto lubi...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.