Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II rozrzad

Featured Replies

Napisano

Czesc

Moze juz bylo ale nie bijcie...:))

Ostatnio stalem sie posiadaczem Astry II rocznik 2002 z silnikiem 1.7DTI ISUZU 75KM klima.

Chcialbym w tym silniczku wymienic pasek,rolke napinajaca i prowadzaca - cos jeszcze? (olej juz wymienilem)

-Oring od walka rozrzadu? (jaki rozmiar)

-Pompe wody?

W miare mozliwosci podajcie nazwy polecanych zamiennikow cene no i moze ilosc zebow na pasku (kiedys kupilem ponoc oryginal do fiata ale okazal sie za krotki:))

Nurtuje przy okazji mnie jeszcze jedne problem - a mianowicie cisnienie oleju.

Rano gdy uruchamiam silnik to zanim zgasnie kontrolka smarowania mija od 6 do 9s (chyba troche duzo?) i podobna sytuacja wystepuje po postoju powyzej powiedzmy 10 min.

Podczas jazdy sie nie zapala. Silnik pracuje rowno, nie kopci,nie czuc spadku mocy,brak przedmuchow ze skrzyni korbowej

Musze sie umowic z jakims mechanikiem aby mi sprawdzil jak zachowuje sie cisnienie w magistrali

ale jak bede robil rozrzad to moze od razu tez pompe oleju bym wymienil? Przegladalem kacik i ludzie maja czasem problemy z pompami oleju.

Ile taka pompa moze kosztowac

krzysiek

Napisano

Witam !!

Ja zakupiłem swoją Asterkę jakieś 2 miesiące temu i też rzuciła mi się w oczy ta późno gasnąca lampa od oleju.Po dłuższej przerwie trzeba czekać kilka sekund nim zgaśnie. Po przejrzeniu kilku postów na tym forum oraz innych doszedłem do wniosku że nie ma się czym przejmować. Ten model silnika tak po prostu ma. Nawet ktoś dzwonił do ASO żeby się dowiedzieć czy tak musi być, i dostał odpowiedź że czujnik oleju w tym silniku znajduje się na końcu magistrali olejowej i nim w całej wytworzy się odpowiednie ciśnienie mija te kilka sekund.

Wymieniałem też u siebie pompę wody, za zamiennik dałem 130 zł co do pompy oleju kosztuje coś koło 600 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.