Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mechanik klubowy

Featured Replies

Napisano

Hej

Wszyscy od czasu do czasu mamy problem z naszymi autkami. Przecietny user filtr czy zarowki wymieni, ale jesli nie ma garazu, narzedzi i smykalki technicznej, to przy bardziej zaawansowanych naprawach polegnie.

Ja np mam obecnie do obadania elektrozawor przy turbo i centralke ABSu, a brakuje mi zaufanego mechanika, ktoremu dam maryske bez obawy, ze zepsuje bardziej. Czlowiek, ktory sam ma Bravo czy Maryske, podejdzie do sprawy inaczej niz przecietny mechanik bez pojecia o tym modelu i bez serca do roboty.

A wiec - czy ktos z Was jest na tyle sprawny technicznie, ma podstawowe narzedzia i wlasny warsztacik, zeby zabrac sie za serwisowanie naszych fur? Roboty mu jak sadze nie zabraknie wink.gif, a praca (chocby dodatkowa) u siebie to tez spory fun. Robota wykonywana odplatnie, na normalnych zasadach, tyle ze przez zaufanego czlowieka o ktorym wiemy, ze nie podmieni polowy czesci i raczej nic nie zepsuje.

Mysle tez ze mozemy polaczyc sily z kacikowiczami Stilo, a moze i innych autek.

Oczywiscie najlepiej zeby znalazlo sie kilku specow w roznych czesciach Polski, zeby nie gnac np. na Mazowsze. Ja np szukam speca na Dolnym Slasku - reflektuje ktos?

Zapraszam do dyskusji, no i do zglaszania sie wink.gif

Napisano

> Zapraszam do dyskusji, no i do zglaszania sie

Ja hobbystycznie zajmuję się wszelkimi drobnymi naprawami przy autkach.

Dysponuję garażem oraz sporą ilością róznych narzędzi.

Zakres:

mechanika - obsługa eksploatacyjna, wymiany tarcz, klocków, bebnów,elementów zawieszenia, filtrów, świec, płynów itp.

elektryka - naprawa usterek układu elektrycznego oraz instalacja dodatkowych elementów wyposażenia auta t.j. głośniki, radia, CB, centralne zamki , alarmy, ukrtye wyączniki zapłonu itp.

Jeśli ktoś nie czuje sie na siłach lub nie ma możliwości pogrzebania przy swoim autku polecam swoją pomoc w w.w. zakresie.

Napisano
  • Autor

I swietnie smile.gif Mniej wiecej o to biega.

Z 5 lat temu zaczalem dyskusje p.t. "Pro publico bono", w efekcie ktorej urodzil sie m.in. smietnik, ktory trwa do dzisiaj i wciaz sie rozwija. Chcialbym, zeby z klubowymi mechanikami bylo podobnie.

Napisano

> I swietnie Mniej wiecej o to biega.

> Z 5 lat temu zaczalem dyskusje p.t. "Pro publico bono", w efekcie

> ktorej urodzil sie m.in. smietnik, ktory trwa do dzisiaj i wciaz

> sie rozwija. Chcialbym, zeby z klubowymi mechanikami bylo

> podobnie.

na mnie możecie liczyc

mam swój garage i sprzęty ,

doświadczenie w zakresie elektryki i mechaniki silników 1,4 12V , 1,9 D i tak jak kolega wyżej,

zapraszam więc każdego autokuncikowca do mnie, chętnie pomogę i nauczę naprawiac podstawowe rzeczy ,

chodzi tu pewnie o pomoc w zakresie mechaniki i udzieleniu sprzętów kolegom i fachowej porady , a nie "robieniu za mechaniora" którego można później zrypac i obgadac ze poszło coś nie tak....????

Napisano
  • Autor

> chodzi tu pewnie o pomoc w zakresie mechaniki i udzieleniu sprzetów kolegom i fachowej porady

Tak jest smile.gif Mi np. bardziej zalezy na nauczeniu sie paru rzeczy patrzac lepszemu na rece, niz na odstawieniu auta i odebraniu go za 3 godz bez wiedzy co z nim robiono. I sadze ze wiekszosci kacikowiczow tez o to bedzie chodzic.

Nie zmienia to faktu, ze za poswiecony czas i wysilek nalezy zaplacic, no ale to juz jest do uzgodnienia miedzy stronami. wink.gif

BTW Koledzy, oprocz zakresu roboty itd, podawajcie swoja lokacje i jakis sposob kontaktu, np maila.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.