Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak Paliwa

Featured Replies

Napisano

Jak już podałem w temacie brakuje ( mam takie wrażenie) paliwa w Passacie 1,9 TDI. Jeśli od niskich biegów podciągne go na wyższych obrotach to już przy 5 brakuje muszę popuścić pedał gazu i powoli kontynuowac. Co może być? Filtr paliwa już wymieniłem. Może to być pompa palliwowa? A może jest jakiś filtr w zbiorniku, którego trzeba też przeczyścić. I jeszcze jedna sprawa mam interfeis i ni emoge doprogramować kluczyka do centralnego. Stary kluczyk wykasowuje sie i programowuje bez problemu a nowego wogle nie widzi. Jak sprawdzić czy jest sprawny pilot od centralnego, a może pracuje w innej częśtotliwości.

Napisano

Jak TDI, to przede wszystkim sprawdzić filtr paliwa, następnie można wyjąć ssak z baku - tam jest taka siateczka plastikowa,ale ma dość duże dziurki. hmm.gif

Jak nie pomoże,kasa na stół i na komputer.Wtedy wiele wskazuje na kłopoty z pompą wtryskową - regulacja albo - czego nie życzę- naprawa. Oprócz tego może świrować któryś z czujników - a jest ich dość dużo, może przepływomierz.Ale to tylko teoria, bez podpięcia żaden magik nie zgadnie. alien.gif

Napisano

No i pytanie, co to wyższe obroty dla ciebie zlosnik.gif

U mnie jest tak:

1100 - 1700 pyr pyr diesel

1800 - 2200 - turbina daje czadu, ostro do przodu

2200-3000 - turbina jeszcze bardziej daje czadu

3000 - warczy, ale to już nie to - zmiana na wyższy bieg i do przodu. drive.gif

Napisano
  • Autor

Wydala na jakieś 2000 obrotów i więcej ani troche, albo jak sie powoli bujam to do jakiś 145 dociąga i dalej nawet nie dygnie jak zgurki to do 150 widać że auto ma chęć jechać ale coś go trzyma wciskam gaz i bez efektu. Przepływomierz wskazuje spadające zurzycie paliwa. Ten samochód mam od 3 m-cy i chciałem go troszke sprawdzić a tu nie da rady. : oslabiony.gif

Napisano

nasz passat zachowywal sie identycznie - no i wymiana filtra pomogla:)

A skoro nie znajdziesz usterki to faktycznie komputer mu nie zaszkodzi:)

Napisano
  • Autor

Myślę, że może to być jeszcze jedna rzecz zaworek na pompie podcisnienia na powrocie jest cos takiego i jak nie ma odpowiedniego ciśnienia to ma za mało paliwka( nie utrzymuje poziomu tylko wszystko wygania z pompy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.