Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z wolnymi obrotami!!

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam problem z wolnymi obrotami zarówno na gazie jak i na paliwie. Jak jest zimny silnik na benzynie chodzi ok. włącza się ssanie ale potem gdy się nagrzeje obroty spadają do 500 nawet niżej i tak już zostają a jak włącze światła lub nawiew obroty spadają jeszcze bardziej, gdy wyłącze ciut się podnoszą na LPG to samo jest a nawet gorzej bo jak zimny to gaśnie. Czyściłem silniczek krokowy wykazywało bład silniczek krokowy nieprawidłowa liczba kroków, więc go wymieniłem było ok. przez jakieś 200 km potem świry znowu ale błędu już nie wywala frown.gif . Ma ktos może jakieś pomysły bo mnie juz szlak trafia!!

Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Sprawdź szczelność dolotu i filtr powietrza.

Dolot ok. a filtr nowy frown.gif ale dzięki za odp:)

Napisano

Nadal myślę, że to lewe powietrze. Rurki podciśnienia do sprawdzenia. Wszystkie.

Odłącz akumulator na minutkę, zakręć zawór na butki LPG i pojeździj trochę na Pb. Zamelduj czy są zmiany.

Napisano
  • Autor

> Nadal myślę, że to lewe powietrze. Rurki podciśnienia do sprawdzenia.

> Wszystkie.

> Odłącz akumulator na minutkę, zakręć zawór na butki LPG i pojeździj

> trochę na Pb. Zamelduj czy są zmiany.

Zrobiłem jak mówiłes zakręciłem zawór odłączyłem akumulator na kilka minut i pojeździłem na PB. Samochód na Pb chodzi o wiele lepiej niż LPG ale obroty raz stały ok. czyli 750 raz 900 a potem na 500. Jak przegazuję to nieraz się ustawiają znowu na 750 a potem znowu 500 frown.gif A te rurki podciśnienia to które masz na myśli dokładniej??

Napisano

Od map sensora, serwo hamulców, doprowadzenia par paliwa itp. Ogólnie wszystkie wychodzące między przepustnicą i silnikiem.

Napisano
  • Autor

> Od map sensora, serwo hamulców, doprowadzenia par paliwa itp. Ogólnie

> wszystkie wychodzące między przepustnicą i silnikiem.

Sprawdziłem i wszystko szczelne a świry nadal są frown.gif

Napisano

Od dawna to masz? Zrobiłeś coś przy silniku (lub ktoś robił), że mógłbyś to podejrzewać?

Czyściłeś gniazdo grzybka krokowego przy jego wymianie?

Napisano
  • Autor

> Od dawna to masz? Zrobiłeś coś przy silniku (lub ktoś robił), że

> mógłbyś to podejrzewać?

> Czyściłeś gniazdo grzybka krokowego przy jego wymianie?

Dzisiaj jak sprawdzałem węże rozebrałem cały wtrysk i wszystko wymyłem i uszczelniłem. Takie świry mam od niedawna zwykle miałem tak że na LPG chodził podobnie ale na PB było ok. Po założeniu instalacji LPG zauważyłem tylko że na PB na ssaniu mam wyższe oborty jakieś 1500 no i na LPG gaśnięcia po wyrzuceniu na luz mimo przerobionego dolotu ale tylko czasami dokąd zamknięty jest termostat potem chodziło w miarę ok. tutaj nikt nie potrafił pomóc z tym gaśnięciem żaden gazownik i juz dałem z tym na spokój sobie. A przy silniku nic nie było robione chodzi poza tymi obrotami bardzo ładnie i nawet ma niezłe przyspieszenie jak na 60 kucy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.