Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zamek - problem

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki problem z centralnym zamkiem i alarmem, pilot dziala ok baterie sa nowe ale po nacisnieciu przycisku na pilocie nic nie reaguje :| znaczy sie dioda normalnie sie swieci ale auto nic :| znajomy powiedzial mi ze podobniez trzeba jakos dostroic kluczyk pod centralke bo po zmianie baterii jakis kod sie mogl skasowac czy cos tam :| wie ktos moze jak to zrobic?? jak tak to bylbym wdzieczy za odpowiedz. Auto to Honda civic coupe 5 generacji. z gory dziekuje za kazda pomoc smile.gif

Napisano

> Witam, mam taki problem z centralnym zamkiem i alarmem, pilot dziala

> ok baterie sa nowe ale po nacisnieciu przycisku na pilocie nic

> nie reaguje :| znaczy sie dioda normalnie sie swieci ale auto

> nic :| znajomy powiedzial mi ze podobniez trzeba jakos dostroic

> kluczyk pod centralke bo po zmianie baterii jakis kod sie mogl

> skasowac czy cos tam :| wie ktos moze jak to zrobic?? jak tak to

> bylbym wdzieczy za odpowiedz. Auto to Honda civic coupe 5

> generacji. z gory dziekuje za kazda pomoc

Jeżeli jest to jeden z tych "zwykłych" alarmów, to trzeba sześć razy szybko włączyć i wyłączyć zapłon, a kiedy z syrenki wydobędzie się charakterystyczny dźwięk, w ciągu pięciu sekund nacisnąć przycisk na pilocie/pilotach. Potem syrenka powinna piknąć a piloty być zaprogramowane.

Spróbuj też przytrzymać dłużej przycisk na pilocie, może po prostu po drodze zgubił kilka kodów.

Napisano
  • Autor

sprawdzalem tak jak napisales ale nic sie nie dzieieje, jak wlaczam i wylaczam zaplon nic nie slychac z syreny ;| sa jeszcze jakies sposby czy juz raczej jechac do jakiegos fachowca od takich rzeczy :|

Napisano

> sprawdzalem tak jak napisales ale nic sie nie dzieieje, jak wlaczam i

> wylaczam zaplon nic nie slychac z syreny ;| sa jeszcze jakies

> sposby czy juz raczej jechac do jakiegos fachowca od takich

> rzeczy :|

sa takie alarmy w ktorych programuje sie piloty, sa takie w ktorych ta operacja jest dosc skomplikowana, sa takie w ktorych trzeba znac pin kod ktory zaprogramowal instalator a co za tym idzie trzeba jechac do instalatora bo tylko on bedzie w stanie to zrobic oslabiony.gif no chyba ze masz ten kod zlosnik.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

kurde nie mam ;| trzeba jednak wlasnie sie udac do jakiegos fachowca, no nic dzieki za pomoc

Napisano
  • Autor

no jak kluczykiem otwieram to tak wszystko jest ok, pilot tez niby podobno dziala, bylem z tym pilotem u elektryka i powiedzial ze jest ok tyle ze jest to tylko elektryk i na centralce sie nie zna ;| ale ktos mi tam wlasnie powiedzial ze mogl pilot jakis kod zgubic :|

Napisano

ale ktos mi tam wlasnie powiedzial ze mogl pilot jakis

> kod zgubic :|

To poszukaj instrukcji do twojego alarmu i zaprogramuj pilota od nowa. A jak nie chcesz sie z tym babrac jedz do goscia od alarmow za 5 dyszek ci to zrobi a zajmie mu to cirka 5 minut wink.gif

Napisano

Jeśli masz dostęp do centralki alarmu - zerknij, czy w jej obudowie nie ma małego otworu... Wystarczy malutki śrubokręt, albo kawałek drucika - wkładasz go na moment do tego otworu i centralka resetuje się.

Taki knif pokazał mi kiedyś gość od alarmów - miałem dwa komplety kluczy, ale tylko przy jednym działał pilot do centralnego. Tak się stało po odłączeniu na jakiś czas akumulatora.

Wystarczyło zresetować centralkę w taki sposób i obydwa komplety pilotów działały jak należy ok.gif

Napisano
  • Autor

hmm poszukam smile.gif a gdzie mniej wiecej jest i jak to wyglada znaczy sie rozmiarowo ??

Napisano

> hmm poszukam a gdzie mniej wiecej jest i jak to wyglada znaczy sie

> rozmiarowo ??

Gdzie to jest? To może być wszędzie smile.gif Pod deską rozdzielczą gdzieś trzeba zerkać smile.gif

Jakiej wielkości? Zależy od modelu alarmu - wielkość dwóch paczek papierosów i trochę większe.

Nie znasz modelu alarmu?

Napisano
  • Autor

wlasnie nie znam kupilem jakis czas temu autko i wszystko bylo ale poszukam i jak znajde to napisze smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.