Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemik z kierunkami

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Sprawa jest następującą....

Już kiedyś pojawił się podobny temat ale nie bardzo potrafię go odszukać..... dlatego poruszam go ponownie.... sorki jeśli zanudzam...

Pacjent: Fiat Brava 1,4 12V 1996r;

Dolegliwość: szalejące kierunki;

Opis: Prawy kierunkowskaz działa bez zarzutu, natomiast lewy... spineyes.gif jak mu się podoba. Jak mu się chce to działa normalnie, jak sie wkurzy to zaczyna migać dwa razy szybciej, a czasami jest tak że chodzi półtora raza szybciej i przyspiesza lub zwalnia w momencie skrętu kierownicą. Czasami zdechnie całkiem , a obudzi się kiedy przeskoczy ząbek przy skręcie kierownicą (i też chodzi różnie , raz szybciej raz wolniej).

Diagnoza: confused.gif

POMÓŻCIE !!!

Dzięki

Napisano

pod kierownicą jest taka kostka (przerywacz) jak to sie zwie fachowo nie wiem. Koszt niewielki i wymiana szybka palacz.gif

Napisano
  • Autor

> pod kierownicą jest taka kostka (przerywacz) jak to sie zwie fachowo

> nie wiem. Koszt niewielki i wymiana szybka

Ok dzięki, a jak to wygląda, bo z tego co pamiętam ....(z tematu, który sie juz kiedyś pojawił na ten sam temat) to jakaś niebieska kostka.... może dysponuje ktos zdjęciami jak to zidentyfikowac..... zaglądnąłem pod kierownice.... ale nie wiem jak to namierzyc niestety.

Napisano

1. Sprawdź masę w tylnej lampie = odpinasz kostkę zasilającą lampy i sprawdzasz czy nie jest coś przytopione. Jak tak to czyszczenie itd. Jak nie to tylko doginasz styki, aby lepiej stykało.

2. Przekaźnik kierunków to takie niebieskie pudełko które zobaczysz po zdjęciu osłony kierownicy.

Ja stawiam na to pierwsze.

Napisano
  • Autor

> 1. Sprawdź masę w tylnej lampie = odpinasz kostkę zasilającą lampy i

> sprawdzasz czy nie jest coś przytopione. Jak tak to czyszczenie

> itd. Jak nie to tylko doginasz styki, aby lepiej stykało.

> 2. Przekaźnik kierunków to takie niebieskie pudełko które zobaczysz

> po zdjęciu osłony kierownicy.

> Ja stawiam na to pierwsze.

odpiąłem i sprawdziłem kostke , musiało cos byc nie tak bo jak wciskałem hamulce to robiła mi sie na tylnym reflektorze choinka !!! świecło wszystko c mogło.... za wyjątkiem kierunku.... ten się wyłączał...

ale zdaje sie to nie tylko to .... przeczyściłem kostkę.... podgiąłem styki... i teraz co prawda choinka sie nie robi, ale problem z wariującymi kierunkami pozostał. W tej chwili wygląda to tak, że jak autko postoi i potem włączam prawy kierunek to chodzi to dwa razy szybciej niż normalnie, ale po pewnym czasie (długość oczekiwania zróznicowana) kierunki sie unormowują i oba chodząw tych samych odstępach w sposób identyczny. Czy to kostka ??

Napisano

Sprawdź też drugą lampę.

Tak przerywacz wariuje z powodu nieprawidłowości w obwodzie obciążenia - brak masy powoduje, że prąd "leci" przez dwie żarówki i robi się choinka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.