Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odpala! Proszę o pomoc

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich! To mój pierwszy post na tym forum (poprzednio na forum cc), staram się najpierw znaleźć odpowiedź w szukajce - tym razem nie do końca się udało.

Dziś dokładnie mija miesiąc odkąd stałem się posiadaczem Punto II (2001r). Po pierwszym tygodniu posiadania miałem awarię alternatora - nie było ładowania aku i brak wspomagania. Nauczony doświadczeniem w takich przypadkach, rozkręciłem alternator (ile się dało) i złożyłem go do kupy. Zadziałał!

Do dziś nie było żadnych problemów...

Dziś w trasie zaczęła błyskać lampka ładowania, zrobiłem kilkadziesiąt km, i skręcając na osiedle padło wspomaganie (czerwona kierownica). Już bez wspomagania dojechałem pod garaż. Zgasiłem auto, chcę je odpalić i dzieje się tak (po kolei):

- przekręcam kluczyk - zapalają się wszystkie lampki (jak zwykle)

- po paru sekundach gasną te które zwykle gasną, świeci tylko ciśnienie oleju i wtrysk (nie świeci ładowanie aku!)

- odpalam silnik - rozrusznik jakby chciał zacząć kręcić i... wszystko gaśnie

- reset zegarka, licznika km, włącza się centralny zamek

I tak w kółko.

Z malcem i cc700 dawałem sobie radę w takich przypadkach, tutaj z elektroniki jestem noga... Odłączyłem akumulator, posprawdzałem wtyczki, podłączyłem, nic... Po trzecim rozłączeniu akumulatora udało mi się odpalić i wjechać do garażu (zachowywał się jakby nic mu nie było). Zgasiłem i znowu nie chciał odpalać.

Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem? Jutro z rana zacznę się grzebać i chciałbym wiedzieć na co mam zwrócić uwagę (poza alternatorem, bo od niego zacznę).

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi!

Napisano

Rozładowany akumulator-trzeba naładować waytogo.gif a alternator do wymiany-uszkodzenie uzwojenia crazy.gif

Napisano

> Witam wszystkich!

Witaj i Ty 30.GIF

> Jutro z rana zacznę grzebać i chciałbym wiedzieć na co mam zwrócić uwagę (poza

> alternatorem, bo od niego zacznę).

Również podejrzewam, że od niego zaczniesz i na nim skończysz (czytaj - rozwiążesz swój problem) ok.gif

Napisano
  • Autor

> Witaj i Ty

> Również podejrzewam, że od niego zaczniesz i na nim skończysz (czytaj

> - rozwiążesz swój problem)

Problem prawie rozwiązany smile.gif Faktycznie, alternator szwankuje. Rozebrałem go i złożyłem z powrotem zlosnik.gif , wstawiłem akumulator od cc i działa!! Nie wiem, może szczotki się zawieszają, czy co...

Zawiozę altka do jakiegoś magika, zobaczymy co powie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.