Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MOC JTD

Featured Replies

Napisano

Witam mam takie objawy ze od 3tys. obrotów jest mułem czasami załapie a potem znowu muł. Sprawdziłem juz całe forum wypieprzyłem katalizator zaslepiłem zawór EGR byłem na diagnostyce tez wszystko niby ok przepływka tez juz nie wim co mam dalej sprawdzac brak mi pomysłow moze cos doradzicie?? jak daje gaz do oporu to czuc ze idzie nagle przestaje potem znowu idzie itd itd tak jakby przerywał dzieje sie to powyze 3 tys.obr frown.gif

Acha mam silnik CF3 i czytałem tez o elektrozaworze sterujacym łopatkami turbiny alej jak go sprawdzic i gdzie on jest ?? pozdrawiam i licze na pomoc

Napisano

Obstawiam to co u mnie, czyli nawala ci jakis element sterowania turbina. Elektrozawor, regulator cisnienia, wezyki, cos w tej okolicy.

Turbine czuc solidnie w okolicach 3000, tobie sie sypie sterowanie i dlatego raz masz moc, a raz nie. Ponizej turbina nie ma wiekszego znaczenia, wiec auto jezdzi jako tako.

Zobacz moj watek o JTD sprzed ok 10 dni, tam masz opisane gdzie czego szukac.

Sprawdz czy jak gazujesz na parkingu, to masz twarda rure od turbo oraz czy rusza sie ten dynks (regulator cis.) co jest na focie w miom watku.

Napisano

Też obstawiałbym coś nie tak z turbo

Napisano
  • Autor

> Obstawiam to co u mnie, czyli nawala ci jakis element sterowania

> turbina. Elektrozawor, regulator cisnienia, wezyki, cos w tej

> okolicy.

> Turbine czuc solidnie w okolicach 3000, tobie sie sypie sterowanie i

> dlatego raz masz moc, a raz nie. Ponizej turbina nie ma

> wiekszego znaczenia, wiec auto jezdzi jako tako.

> Zobacz moj watek o JTD sprzed ok 10 dni, tam masz opisane gdzie czego

> szukac.

> Sprawdz czy jak gazujesz na parkingu, to masz twarda rure od turbo

> oraz czy rusza sie ten dynks (regulator cis.) co jest na focie w

> miom watku.

Własnie ten twój watek przegladałem juz chyba z piec razy do tego elektrozaworu ile jest przewodów?? elektryczny dwa z turbo i jeden z przewodu powietrza?? jak go sprawdzic i jak ci wykryli pekniecie na przewodzie?? na kapie im cos wyszło??

Napisano
  • Autor

mam nadzieje ze to tez tylko wezyk jutro pojade chyba do ASSO na dokładna diagnoze ale chce jescze sam cos poprobowac!!

Napisano

Elektrozawor wyglada podobnie jak ten:

EZ

U mnie namacali reka ze cos im nie halo, jak juz wiedzieli ze EZ jest OK (bo go podmienili). Na kompie wyszedl ogolnie blad ilosci powietrza.

EZ sprawdzisz albo go podmieniajac, albo robiac jego obejscie, albo metoda Irona opisana w watku wink.gif

Napisano
  • Autor

sprawdziłem wczoraj i nie chodzi kierownica sterujaca łopatkami ten trzpien co wychdzi z tego zaworku cisnieniowego wiec albo turbina padła, elektrozawór, pekniete przewody, lub ten zawór cisnieniowy dzis podjade do mechaniora zobaczymy co powie

Napisano
  • Autor

dzisiaj byłem u mechanika i nie chdzi ten trzpien od zaworka podcisnieniowego regulujacego łopatkami mechanik powiedział ze zapiekł sie ten mechanizm w turbinie i trzeba ja dac do regeneracji a pytałem sie go o ten zaworek podcisnieniowy i powiedziałe ze na 100% turbina. Jak myslicie czy ten zaworek mogł sie popsuc czy to turbina jak to ona to macie moze namiary na dobra firme regenerujaca turbiny gdzies na slasku pozdrawiam

Napisano
  • Autor

byłem na dignostyce w ASSO i co okazało sie ze to przepływka miałem wsadzona jakos dziwna brak nr itd. po zmianie na nowa jest lepiej ale wydaje mi sie ze nie to samo co miałem mam wsadzonego chipa juz takiego kupiłem i po 3tys. obr. było czuc jakby dostawał jeszcze dodatkowego kopa teraz idzie dobrze ale cały czas równo. W serwisie powiedzieli ze to tylko przepływomierz jak myslicie gdzie jeszcze moge poszukac co to moze byc albo jestem przewrazliwiony!! moze jest ktos z bravo/a lub marea z okolic gliwic zebym mogł porównac przyspiesenie pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.