Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kuchar....

Featured Replies

Napisano

...jak tak patrze na osobe Tomka Kuchara to troszku mnie dusi, facek ktory naprawde ma talent, i to cos co pozwala jezdzic na wyskom poziomie cos sie chyba terez zaczyna wypalac, w RSMP praktycznie nie istnieje (czy to nowy samochód?) czy moze cos jeszcze... nie dobrze, oj niedobrze.

A swoja droga czemu wsiada do Subaryny jak mu bardziej lezu Misu? , czas pokaze moze sie reaktywuje w pelnej krasie wink.gif

Napisano

> A swoja droga czemu wsiada do Subaryny jak mu bardziej lezu Misu? ,

Dlatego ze nic nie ma do gadania wink.gif Ma podpisal umowe z Subaru i musi sie wywiazywac sie z kontraktu!

Ale fakt kiedys sporo jezdil i zapowiadal sie bardzo dobrze waytogo.gif Mam nadzieje na jego reaktywacje yay.gif

Napisano

> Ale fakt kiedys sporo jezdil i zapowiadal sie bardzo dobrze Mam

> nadzieje na jego reaktywacje

Nie mam nic przeciwko niemu - wręcz przeciwnie - bardzo go jako zawodnika lubię i cenię.

Ale nie oszukujmy się - ileż lat można się "dobrze zapowiadać"... smirk.gif

Miał swoje 5 minut, z różnych (niestety nie zawsze zależnych od niego) przyczyn ich nie wykorzystał. I tyle.

Rajdy to zbyt szybka dyscyplina, żeby (nie mając ogromnych środków finansowych) nie wykorzystywać otrzymanej szansy. W Polsce mamy przykład człowieka, który pieniędzmi i uporem dotarł do czołówki (Sołek), na świecie jest osoba, która kilka ładnych lat próbuje mimo że w zasadzie nie ma najmniejszych szans na doczłapanie do czuba (Warmboldini). Ale obaj panowie mają za sobą takie plecy finansowe, że praktycznie nie muszą się o nic martwić... smirk.gif Kuchar nie ma takiej kasy, więc musiał korzystać z pieniędzy sponsorów. Nie wykorzystał ich i, choć to bardzo przykre, temu panu już dziękujemy... frown.gif

Napisano

Dla mnie Kuchar stał się ostatnio zmanierowany!

Zwinął się po 3 odcinkach jak chłoptaś, którego przestała bawić zabawka.

Czopik czy Lubiak mogliby zrobić to samo, jednak mają wole walki! Kuchar jest nie ma.

A co do talentu to się nie bede wypowiadał...

Napisano

czy Ty czasem na rallyonline(to nie zadna kryptoreklama) nie wypowiadales sie o nim w podobnym tonie??

A ja tam lubie Kuchara,bo to sympatyczny zawodnik.Szczegolnie na 'uplywajacych w rodzinnej atmosferze PPZM' zlosnik.gif a co do jego zwiniecia sie to nic nie wiem.moze i masz racje.Nie idzie mu to juz sie chlopak denerwowac zaczyna.

Napisano

> Dlatego ze nic nie ma do gadania Ma podpisal umowe z Subaru i musi

> sie wywiazywac sie z kontraktu!

icon_eek.gif

Nic nie musi bo w tym teamie to On decyduje. Auto jest jego własnością, a team jest jak najbardziej prywatny.

Napisano

ja tam pamietam jak kiedys kumpel na chyba karkonowskim albo Elmocie startowal BIS'em po fabrycznym z "000" a kuchar startowal Asterka z "0" ale kiedys to za taki start na otwieraczu dostawalo sie wiecej pkt do R1 niz teraz za wygrana we PPZMot zlosnik.gif

ja tez zastanawiam sie co jest kucharowi bo potencjal mial ( ma ??) choc teraz moze za bardzo chce choc bardziej niz QHR'a szkoda mi Cypisa Sztuki znaczy sie byla przed nim piekna przyszlosc gdyby nie ten dzwon na Wiselce chyba '00

Napisano

Kurcze ja tam wierze w Kuchara. Na co-drivie mowil ze juz nie chce jezdzic lancerem bo strasznie awaryjne auto. Przesiadl sie do subarybny i ...klapa. Moze sie wjezdzi w ten samochod wkoncu (miejmy nadzieje). A jak nie, to nastepny sezon moze Evo VIII:)

Napisano

> Kurcze ja tam wierze w Kuchara.

Ja też. Kuchar jest zawodnikiem specyficznym, ale w większości przypadków w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu:

1. Koleś nie upalał / nie upala / nie będzie upalał.

2. Wbrew temu co ktoś napisał nie robi z siebie gwiazdy i to żaden problem, żeby zamienić z nim kilka słów np. przed PKC-em.

3. Z liścia nikomu nie dał (i pewnie nie da).

4. Ma dystans do tego sportu (stać go na to) więc nie reprezentuje chorych ambicji bycia kolejny raz mistrzen polski za wszelką cenę.

5. To on jeździł na MŚ, a nie obecni nasi wielcy (którzy się wybierają, ale coś im nie wychodzi).

Bardzo żenujące stwierdzenia zawsze pojawiają się w trakcie kryzysów formy zawodnika (syndrom Małysza). To samo było w zeszłym roku z Pelikanem po jego (nie da się ukryć) żenująco słabym sezonie (że "Peugeot zrobił błąd", że "w 2005 da auto innemu" itp.). To samo było po came backu Hołka i jego (łagodnie mówiąc) jeździe poniżej oczekiwać ("niech sobie da spokój i chipsy reklamuje" itp. itd.).

Pamiętacie sezon Roberta Herby w WRC w MP i jego wyniki (ścigał się z N-kami) ? Szybko się zapomina, prawda.

Jak czytam komentarze na portalach typu cyt. "Kuchar to ciota" to się zastanawiam nie tyle nad ilorazem inteligencji piszącego, ale nad tym czy Ci wszyscy "kibice" to czasami nie "kibole" oglądający rajdy w przerwie meczów ligi okręgowej ? Dla mnie ten sport to intensyfikacja działań w celu zwiększania obsady polskich zawodników w niestety trudnych czasach. Wynik sportowy jest pochodną wielu spraw, w tym także presji. Wielu nie ma presji wyniku i może sobie pozwolić na podchodzenie do tego sportu bez emocji. Wielu ma kryzys formy i wyniki poniżej oczekiwań. Kilka osób jeździ tylko dlatego że ma taki kaprys i gdzieś ma wynik sportowy. Czy to znaczy, że ma ich nie być na oesach ?

PS. Duzo się mówi po rajdzie o fair play w kontekście zachowania Grzyba. W załączniku Kuchar - bez komentarza.

Napisano

> Bardzo żenujące stwierdzenia zawsze pojawiają się w trakcie kryzysów

> formy zawodnika (syndrom Małysza).

Tak, to typowo polska specjalność... oslabiony.gif

> Czy to znaczy, że ma ich nie być na oesach ?

Oczywiście, że mają być. Ale z drugiej strony ideą sportu jest wygrywanie. Oczywiście, ze można sobie jeździć, jak pan Plucha. Tylko pytanie - po co? Ja sam nie jeden raz kląłem Pluchę na czym świat stoi. Bo np. przez niego stałem na mecie STOP w walącym tonami deszczu ze śniegiem dobre pół godziny dłużej, niż mógłbym, gdyby on nie jechał (pół godziny w deszczu ze śniegiem po kilkunastu godzinach w deszczu ze śniegiem to JEST różnica, zapewniam). Więc to nie jest tak do końca, że "róbta co chceta".

Problem tylko w tym, że większość wypowiadających się na forum ma problemy z odróżnieniem chwilowego kryzysu (który KAŻDY sportowiec CZASEM ma) od totalnego nie nadawania się (już bądź ogólnie) do danej dziedziny sportu. I gadają, że ten to już nie powinien jeździć, czego on tu szuka, itd.

Mimo to ja osobiście uważam (już to pisałem na tym kąciku wczesniej), że Kuchar jest już na etapie "kończącego Herby". Trochę jeszcze jeździ, ale tak bez przekonania. Może nawet coś wygra jeszcze. Ale po tym sezonie, albo po następnym, zostanie czyimś szpiegiem, szkołę jazdy założy, albo coś innego w tym stylu.

> PS. Duzo się mówi po rajdzie o fair play w kontekście zachowania

> Grzyba. W załączniku Kuchar - bez komentarza.

claps.gif Dobre zdjęcie i zachowanie fair-play. ok.gif Jak dla mnie to tu widać różnicę klas pomiędzy zawodnikami... smirk.gif

Napisano
claps.gifclaps.gifbrawo.gif Calą prawdę napisałeś waytogo.gif
Napisano

> czy Ty czasem na rallyonline(to nie zadna kryptoreklama) nie

> wypowiadales sie o nim w podobnym tonie??

NIE zlosnik.gif

Napisano

> 2. Wbrew temu co ktoś napisał nie robi z siebie gwiazdy i to żaden

> problem, żeby zamienić z nim kilka słów np. przed PKC-em.

Na zeszłorocznym polskim przed PKC-em niechciał dać autografu ok 10-12-latkom i był nadmuchany zlosnik.gif

Napisano

> Na zeszłorocznym polskim przed PKC-em niechciał dać autografu ok

> 10-12-latkom i był nadmuchany

O moj ... pad.gif czy w Polsce sie tylko takie rzeczy pamieta bow.gifyikes.gif

Napisano

> Na zeszłorocznym polskim przed PKC-em niechciał dać autografu ok

> 10-12-latkom i był nadmuchany

To jeszcze nic...

Pamietaj, że Mistrz Polski bije kamerzystów na oesie i lubi dac z liścia na BT spineyes.gif

Napisano

> To jeszcze nic...

> Pamietaj, że Mistrz Polski bije kamerzystów na oesie i lubi dac z

> liścia na BT

icon_eek.gif

Napisano

Dla mnie Kuchar to bardzo sympatyczny, otwarty i komunikatywny gość. Niestety jakiegoś specjalnego talentu to ciężko się u niego doszukać. Zwykle dysponaował bardzo dbrym sprzętem i zywkle nie potrafił go w pełni wykorzystać. Patrząc na tegoroczny sezon to myślę, że w pierwszej piątce go zabraknie.

Napisano

> To jeszcze nic...

> liścia na BT

Ciiii moze to czyta hehe.gif

Napisano

> To jeszcze nic...

> liścia na BT

A wiesz chociaż za co "dał liścia"?

Napisano

> A wiesz chociaż za co "dał liścia"?

Bo się zdenerwował grinser006.gif

Jakiś czas temu na portalach było oświadczenie "oliściowanego".

Napisano

> Dla mnie Kuchar stał się ostatnio zmanierowany!

Jakieś konkretne przykłady ?

> Zwinął się po 3 odcinkach jak chłoptaś, którego przestała bawić

> zabawka.

Poniżej zdjęcia, więc komentować tych bzdur nie bedę pad.gif

> Czopik czy Lubiak mogliby zrobić to samo, jednak mają wole walki!

Pewnie - wolę walki na 3 kołach....

274884398-kuchar.jpg

274884398-image00039.jpg

Napisano

troszke zepsul sie samochodzik.a stad sie biora ploty.ktos gada ze zlapal kapcia i z fochem sie wycofal.no jezeli tak wyglada kapec to hmmmm zlosnik.gif

Napisano

> Jakieś konkretne przykłady ?

Jego wypowiedzi po Elmocie.

> Poniżej zdjęcia, więc komentować tych bzdur nie bedę

> Pewnie - wolę walki na 3 kołach....

Ok, nie wiedziałem, że miał takową przygode, więc tutaj mój błąd - przyznaje się.

Ale nieznalazłem newsa na temat jego awarii, więc myślałem, że wycofał się bez konkretnego powodu.

Napisano

> To jeszcze nic...

> liścia na BT

Ale ten temat nie jest o nim zlosnik.gif

Napisano

> O moj ... czy w Polsce sie tylko takie rzeczy pamieta

Nie tylko takie zlosnik.gifwink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.