Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda zalewa bagażnik - problem inny niż wszystkie dotychczas

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Do bagażnika mojego CC dostaje sie woda.

Najgorsze jest to, że nie wpływa ona przez lampy/uszczelnienie .

W większości przypadków tamtędy własnie dostaje sie woda.

Ja mam światełka ładnie uszczelnione uszczelkami do okien i silikonem.

Kiedy polewam auto wodą po lampach, zdesiu ( po dole auta)_ jest sucho.

Woda przedostaje sie do bagażnika kiedy poleję ryninkę na której mocowane są zawiasy klapy oraz gdy polewam po dachu auta.

Wydostaje sie ona w kontach bagażnika ( na łączeniu pasa/belki tylnego z błotnikami) wypływa spod belki w rogu.

Widze jak wyłazi ( po zdjęciu gumowych zaslepek) tak jakby z blachy spod rdzy ( troszke już tam skorodował)

Nie mam do....wy pojecia gdzie ta woda włazi.!!!

Macie jakies pomysły?

Napisano

To sam co u mnie bylo biglaugh.gif ja mialem wyklejony caly tyl welurem i zaczela sie wlewac woda masakra wszystk ozniszczone musialem robic na nowo ...ale do rzeczy

Jesli lejesz po rynience to bankowo uszczelka .Zalewalo mi tyl i po dwoch stronach bylo w cholere wody reszta bagaznika sucha tylko te dwa miejsca zawsze byly mokre poprostu woda przedostawala sie przez uszczelke i kapala na dol do bagaznika.

Rada jedna i najbardzije skuteczna zorganizuj sobie jedna osobe wziac wiadro wody badz weza ogrodowego wskakujesz do bagaznika w miare mozliwosci badz na tylne siedzenia bierzesz [paier d\toaletowy osoba polewa ayto ty przykladasz papier po kolei po calej uszczelce jedziesz sprawdzajac znajdziesz ze gdzies sie leje biglaugh.gif

Koszt uszczelki to jakies 60 zl nowa oryginalna do Sc do Cc nie mam pojecia ale to nie te same sa biglaugh.gif

A druga sprawa silikon lubi przepuszczac wode niestety ....

edit: bo nie dodalem u mnie cieklo u gory tez przy zawiasach w tych okolicach oraz w miejscu gdzie yszczelka przechodzi z pionu(z blotnika) w pas tylny nie wiem jak to nazwac tam po bokach uszczelka poprostu przepuszczla jakby ktos wiadrem lal biglaugh.gif posprawdzaj wlasnie te miejsca ona sa najbardziej prawdopodobne zeby.GIF i podatne na przeciekanie mikolaj.gif

Napisano
  • Autor

Ok! Ale u mnie woda wylatuje jakby z pomiedzy ścianki bocznej bagażnika a tylna belka.

Uszczelka z zewnątrz nic nie przepuszcza.

Przesiedziałem juz w aucie sporo czasu smile.gif

Zdjąłem te gumowe koreczki co sa na bokach belki i przyświeciłem do środka latarką.

Woda wycieka jakby z łączeń blach/profili. ????? confused.gif

W samym rogu bagaznika na łączeniu belki -podłoga- scianka jest przerwa. Tam własnie wycieka woda.

Napisano

Hmmmm ja przestudiowalem ten temat od A do Z ale w ta zime takze nie pamietam juz dokladnie ale wiem o jakie miejsce Ci chodzi poszukam zdjeci z moich prac na szukaniem miejsc w ktorych u mnie przeciakalo biglaugh.gif jutro po godzinie 16 postaram sie to wrzucic biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

W takim razie zdejme uszczelke , wyczyszczę dokładnie z tego syfu co w niej siedzi.

Napuszcze do środka uszczelki troche silikonu założe ja od nowa.

Może pomoże.

Musze t w końcu zrobic bo jak tak dale j będzie to zginje mi bagażnik.

Dziwi mnie tylko skąd ta nieszczelność.

Autko nigdy w tył bite nie było.

Uszczelnie jeszcze miejsce wypustu węzyka spryskiwaczy i odbojniki klapy.

Dzięki za rady. czekam na zdjęcia.

Napisano

Ja tez probowalem silikonem tylko wtedy musisz poczekac i na drugi dzien zaczac badania bo inaczej wejdzie ci pod silikon i dalej bedzie cieklo ja tak mialem nie umailem wytrzymac i probowalem po 5 godzinach biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Znalazłem...!!!!!!!!!!!!!!!

Poszedłem do autka w węzem.

Woda podchodzi pod uszczelke na pionowych słupkach.

Jak chuu, ją wie. Pewnie uszczelka do dupy.

Ale jak wpływa pomiędzy blachy..... A tak..

Juz pisze.

Zdjąłem uszczelkę.

Uszczelka mocowana jest na rancie - miejscu zgrzewania błotnika z wewnętrznymi ściankami bagaznika.

Zgrzewy te są niedbale zrobione. Są pomiędzy nimi przerwy.

Można tam np. katre kredytowa wcisnąć.

tamtędy wlewa się woda !!

No i wypływa w rogu tam gdzie się te zgrzewy rozchodzą..

Wreszcie znalazłem. hehe.gifhehe.gif

Ta precyzja Faiat. Miodzio!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.