Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła cofania (i tylna wycieraczka) - działa "non stop".

Featured Replies

Napisano

Witam

O problemie (prawie) wszystko przeczytałem. Pewnie włacznik w skrzyni "sie zawiesza", bo czasem po "zdjęciu" wstecznego wszystko jest OK, a czasem (ostatnio CZĘSTO) światła wsteczne "sie palą" cały czas (i wycieraczka działa przy właczonych przednich).

PROBLEM:

Jak "na goraco" i mało się angażując rozwiązać problem (musze jechać a do aso mi "nie po drodze")

1. Zdjąc wtyczkę z włacznika (ciężko i brudno - instrukcje i lokalizacje znalazłem na forum) ??

2. Wyjąc żarówki ze wstecznych (nie rozwiązuje problemu wycieraczki i pewnie jakiś "bulb failure" będzie pikał).

3. Wyjąć bezpiecznik (od czego on jest jeszcze ? - przednich wycieraczek (przy obecnej pogodzie niewskazane grinser006.gif) ?

Jakieś alternetywne pomysły?

Pozdrawiam

Napisano

jeden i zasadniczy : kup nowy wlacznik i go zmien, zrob to jak najszybciej bo napytasz sobie mniejszych badz wiekszych klopotow

Napisano

> jeden i zasadniczy : kup nowy wlacznik i go zmien, zrob to jak

> najszybciej bo napytasz sobie mniejszych badz wiekszych klopotow

dlaczego kłopotów?

pomysł z wyjeciem żarówek wstecznych jest ok, żadnych komunikatów nie będzie (doswiadczyłem)

komputer zauważa głównie zespute światła pozycyjne, bo taki brak jest "niebezpieczeństwem" w ruchu.

Tylną wycieraczkę najlepiej odpiąć po zdjęciu obudowy wew. klapy, wyjmując kostkę z silnika.

Jeździłem bez wstecznego i wycieraczki tył ze 2 miesiące, nie są niezbędne w ruchu.

Maluchy kiedyś wstecznych też nie miały i do dziś takie jeżdżą.

Napisano

> cały czas wycieraczka działa przy właczonych przednich

Jeżeli chodzi o to, że wycieraczka tylna włącza się w trybie ciągłym przy załączonych przednich wycieraczkach - w momencie włożenia wstecznego - to jest to jak najbardziej normalne 270751858-jezyk.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> jeden i zasadniczy : kup nowy wlacznik i go zmien, zrob to jak

> najszybciej bo napytasz sobie mniejszych badz wiekszych klopotow

zgadzam się z kolegą - wystarczy że raz po ciemku w deszcz będziesz cofał i przypadkiem czego nie życzę przyłożysz w np. miśkowóz shocked.gif- sam mandat byłby pewnie większy niż ten włącznik

Napisano

czujnik wstecznego ok 35 zł (nie ASO)

Kilka dni po kupnie auta zgasł na amen. Nie mialem swiatła wstecznego. jezdzilem kilka dni az w koncu pojechalem kupic czujnik. po kupnie polezal kilka dni bo nie mialem czasu na wymiane a w międzyczasiei ? chyba sie stary naprawil bo do dzis dzien mam wsteczny. (9 miesięcy)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.