Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukanie - Łożysko koła czy poduchy??

Featured Replies

Napisano

witam Mianowicie od jakiegos czasu trzepalo mi kierownica wiec wywazylem kola na nowo po wywazeniu jest ok ale jada prosto lub jadac lukiem w prawo odczuwam stukanie ale nie na kierownicy tyklko tak jakby na pedalach i podlodze lewe kolo mialo wymieniany przegub jakies 3 mies temu i z tamtej strony jestem pewny ze jest ok a lewa jak ruszam kolem na boki to tak jakby cos przeskakiwało i podejrzewam ze padlo lożyko koła ale wole spytac was o rade od czego sie tu zabra i jak to sprawdzic crazy.gif

Napisano

Sprawdź najpierw przegub wahacza i końcówkę drążka kierowniczego. Tam są najczęściej luzy.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź najpierw przegub wahacza i końcówkę drążka kierowniczego. Tam

> są najczęściej luzy.

końcówka drążka kierowniczego wedlug mnie ok a jesli chodzi o przegub wahacza to jesli to jest to http://www.opel-shop.pl/images/zawieszenie/sworzen.wachacza.astra.vectra.jpg niby luzow nie ma ale ta guma nie wyglada za ciekawie i jak skrece kola na poostoju to tak jak pisalem jak skrece w prawo kola na postoju lub dam prosto to przeskakuje a jak dam w lewo to jest ok i teraz nie wiem jak najlepiej to sprawdzic

Napisano

Skoro nie ma luzów na obu częściach to pozostaje łożysko oporowe w górnym mocowaniu kolumny McPersona. Objawy na to wskazują. Łożysko koła raczej słychać przy kręcącym się kole (np po podniesieniu go w górę).

Napisano
  • Autor

> Skoro nie ma luzów na obu częściach to pozostaje łożysko oporowe w

> górnym mocowaniu kolumny McPersona. Objawy na to wskazują.

> Łożysko koła raczej słychać przy kręcącym się kole (np po

> podniesieniu go w górę).

no to chyba mnie bedzie czekala wizyta u mechanika bo sam nie dam za bardzo rady wymienic (brak sciskacza itp) czy ktos orientuje sie w koscie wymiany bo lozysko kosztuje okolo 25zl

Napisano
  • Autor

> no to chyba mnie bedzie czekala wizyta u mechanika bo sam nie dam za

> bardzo rady wymienic (brak sciskacza itp) czy ktos orientuje sie

> w koscie wymiany bo lozysko kosztuje okolo 25zl

no juz jestem pewny bylem u mechanika i sprawdzil jest padnietre lozysko oraz jedna tuleja wachacza pod koniec miesiaca trza odac do naprawy a tak trza sie ostroznie kulac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.