Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z passatem 1,9 tdi '94r

Featured Replies

Napisano

ludzie pomozcie. nie dawno kupilem paska 1,9 tdi 90km 94r od pewnego czasu wylancza mi sie w trakcie pracy silnik czyto na wolnych obrotach czy wysokich. najpierw zapala sie kontrolka swiec a zachwile gasnie silnik. wymienilem juz wszystkie filtry pasek i olej. elektryk zakladal zworke na odciecie zaplonu ale sytuacja nadal sie powtarza. przy probie ponownego rozruchu muszeczekac az zgasnie kontrolka swiec (nawet przy cieplym silniku) trwa to od 5 sekund do 5 minut

Napisano

> ludzie pomozcie. nie dawno kupilem paska 1,9 tdi 90km 94r od pewnego

> czasu wylancza mi sie w trakcie pracy silnik czyto na wolnych

> obrotach czy wysokich. najpierw zapala sie kontrolka swiec a

> zachwile gasnie silnik. wymienilem juz wszystkie filtry pasek i

> olej. elektryk zakladal zworke na odciecie zaplonu ale sytuacja

> nadal sie powtarza. przy probie ponownego rozruchu muszeczekac

> az zgasnie kontrolka swiec (nawet przy cieplym silniku) trwa to

> od 5 sekund do 5 minut

konrolka swiec żarowych zapalała mi się przy ciepłym silniku, gdy miałem zapowietrzony układ zasilania (brakło zupy), i wówczas świeciła do 5 minut.

Napisano
  • Autor

> konrolka swiec żarowych zapalała mi się przy ciepłym silniku, gdy

> miałem zapowietrzony układ zasilania (brakło zupy), i wówczas

> świeciła do 5 minut.

dzieki

tylko czemu to sie dzieje tylko czasem

Napisano

Kontrolka świec żarowych sygnalizuje usterki elektroniki, przynajmniej u mnie TDI.

Podpięcie do kompjutra to podstawa, a nie jakieś machinacje domorosłego mechanika oslabiony.gif

Przepływomierz, sterowniki pompy wtryskowej i duuużo różnych czujników - tego na oko ani ucho nie wyczujesz. Tylko VAG i powinna być jasność.

Napisano
  • Autor

wymienilem juz przekaznik 109 i podlaczalem pod kompa i nic nie wykazalo nawet zgasl podczaspodlaczania i nic nie wykazalo

Napisano

moze przepatrz styki na sterow.

Napisano

> wymienilem juz przekaznik 109 i podlaczalem pod kompa i nic nie

> wykazalo nawet zgasl podczaspodlaczania i nic nie wykazalo

Jakiś sygnał być musi - jak zgasiłem silnik kluczykiem przy podpiętym komjutrze,pojawiło się hasło, że zadziałał czujnik jakiś tam i zawór jakiśtam.

Żyby diesel tak gasł sam od siebie???

Coś z podawaniem paliwa - np. nagle wtryski przestają podawać,albo pompa nie utrzymuje ciśnienia hmm.gif

Ale to wszystko wyszłoby na komputerze icon_eek.gif

Napisano

A w ogóle w trakcie jazdy na biegu fizycznie niemożliwe jest,żeby zgasł. Jak on gaśnie - płynnie,jak przy wyłączeniu zapłonu, czy szarpie i kaszle i dopiero zdycha. confused.gif

Napisano
  • Autor

gaśnie tak jakbyś wylaczyl kluczykiem, tyle tylko ze najpierw zapala sie kontrolka swiec (silnik jeszcze troche chodz)a za chwile reszta. gasnie nawet na biegu angryfire.gif

Napisano

poweidz mi tak

jesli zgasnie to czy ponowne odpalenie jest mozliwe dopiero po zapaleniu sie kontrolki swiec i dopoki sie nie zapali to mozesz krecic ile wlezie???

a drugie czy nie miales ostatnio jakiego alarmu lub zabezpiecznia podlaczanego?

a skad wzioles ta druga 109 ?

Napisano

dobra wlasnie doczytalem ze musi sie zapalic czyli na jest to zwiazane z przekaznikiem 109 na 99% jesli zalozysz nowy i nadal bedzie to srac to szukaj chyba jakis zabezpieczen przelaczniczkow ukrytych po kabelkach musisz jechac ale ma to zwiazek z tym przekaznikiem...

dziwie sie ze tak odrazu dostales go bo piszesz ze wymieniles gdzie za ile?

Napisano

> ludzie pomozcie. nie dawno kupilem paska 1,9 tdi 90km 94r od pewnego

> czasu wylancza mi sie w trakcie pracy silnik czyto na wolnych

> obrotach czy wysokich. najpierw zapala sie kontrolka swiec a

> zachwile gasnie silnik. wymienilem juz wszystkie filtry pasek i

> olej. elektryk zakladal zworke na odciecie zaplonu ale sytuacja

> nadal sie powtarza. przy probie ponownego rozruchu muszeczekac

> az zgasnie kontrolka swiec (nawet przy cieplym silniku) trwa to

> od 5 sekund do 5 minut

yikes.giftakie oczy miałem jak mi zgasł silnik w moim TDI podczas jazdy i mało dzwona nie zaliczyłem, bo jechałem na luzie z górki i brakło hamulców i wspomagania kierownicy. Najpierw usłyszałem jakby się wyłączył przekaźnik, zapaliła się kontrolka świec żarowych i silnik poprostu zgasł. Zatrzymałem się i czekałem aż kontrolka świec zgaśnie. (miałem ok. 70st. na silniku) Kontrolka świeciła trochę blado, nagle zaświeciła jaśniej i zgasła z jednoczesnym "tyknięciem" przekaźnika, po czym uruchomiłem silnik. Udało Ci się już rozwiązać problem? pomogła wymiana przekaźnika?

Napisano
  • Autor

przelacznik dostalem w warsztacie u znajomego, po jego wymianie jakis czas bylo lepiej teraz znowu nie da sie jezdzic. tak troche pogrzebalem w kablach i mysle ze przyczyna moze byc centralka alarmu jak ja delikatnie stukne to sie tez silnik wylacza i czasami tez nie moge go odrazu odpalic

Napisano
  • Autor

>

i co zrobiles u ciebie jak ci zgasl? czy dzialo sie to czesciej czy tylko ten jeden raz?

Napisano

> i co zrobiles u ciebie jak ci zgasl? czy dzialo sie to czesciej czy

> tylko ten jeden raz?

Problem zaczął sie pojawiać częściej. Jak zgasł to nie chciała się wyłączyć kontrolka świec żarowych. Trwało to ok. 5 minut aż sie wyłączyła i pojechałem dalej. Ale ostatnio taki numer trafił mi się podczas wyprzedzania a to już angryfire.gif Ja nie mam centralki alarmu więc nie mam pojęcia co to. Najgorsze jest to, że Vag nie wskazał błędów w elektronice, jak na złość nie chciał zgasnąć podczas badania więc problemu fizycznie nie było. Zaczyna mnie ta sytuacja troszkę draznić tym bardziej, że dużo jeżdżę i zamiast spokojnie słuchać radia czy innej muzy to zastanawiam się kiedy będę musiał zjechac na pobocze. Nikomu więcej takie cuda się nie działy w tym pokoju? bo nie mam pojęcia co robić confused.gif Mam prośbę Ulat jak rozwiążesz problem daj znać, a jak mi się uda to dam ci cynka. pozdrawiam

Napisano
  • Autor

u mnie dzieje sie tak samo jak u ciebie. tez mi zgasl przy wyprzedzaniu tez byl podpiety pod kompa i tez nic nie wykazalo. dzisiaj sie wku... angryfire.gifi wstawilem go do elektryka niech on poszuka moze cos znajdzie. mam nadzieje ze znajdzie przyczyne na dniach bo czeka mnie wyjazd do w-wy i jak nie znajdzie czeka mnie wyprawa pociagiem

Napisano

>to zapindalaj paskiem do wawy i wal prosto do mastersa albo do tory a oni na 1000% ci to zrobia

diagtronik - tora

masters tuning wiadomo

Napisano
  • Autor
zakrecony.gif wkoncu udalo sie zrobic moje autko. jezdze juz trzeci dzien i wszystko jest ok. elektryk wymienil mi kostke stacyjki i wszystko gra jak na razie drive.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.