Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd 1502

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z odpaleniem samochodu (Astra F x14xe). Otóż iż mam gaz postanowiłem dwa dni przegonić go na samej benzynie i w tym stanie samochód stał tydzień na parkingu (byłem na wakacjach).Po przyjeżdzie samochód już nie odpalił. Rozrusznik kręci, lampka silnika nie miga. Zczytałem błąd 1502 Immobilizer-nieprawidłowa identyfikacja modułu immobilizera.

Niewiem jak to rozgryść, czy musibyć Tech. Mam wrażenie jakby pompa niepodawała paliwa. Miał ktoś podobną usterke ?

Napisano

> Witam. Mam problem z odpaleniem samochodu (Astra F x14xe). Otóż iż

> mam gaz postanowiłem dwa dni przegonić go na samej benzynie i w

> tym stanie samochód stał tydzień na parkingu (byłem na

> wakacjach).Po przyjeżdzie samochód już nie odpalił. Rozrusznik

> kręci, lampka silnika nie miga. Zczytałem błąd 1502

> Immobilizer-nieprawidłowa identyfikacja modułu immobilizera.

> Niewiem jak to rozgryść, czy musibyć Tech. Mam wrażenie jakby pompa

> niepodawała paliwa. Miał ktoś podobną usterke ?

Masz wrażenie czy sprawdzałeś że pompa nie podaje ?? Sprawdź to i pokolei eliminuj możliwe usterki.

Jasnowidzami nie jesteśmy. A co do lampki możesz sprecyzować co rozumiesz przez : "lampka nie miga " hmm.gif

Napisano

To może być jakiś stary błąd. Najlepiej by go było skasować i zobaczyć czy pojawi sie ponownie. Jeżeli tak, to sprawdzić zasilanie modułu immo, styki, połączenia itp. Połączyć sie interfejsem diagnostyczym i zobaczyć co dolega modułowi, co sterownikowi. Jeżeli sterownik utracił synchronizację z immo (uszkodzenie zawartości pamięci EEPROM) to najlepiej będzie wywalić immo wogóle ze sterownika. Zrobi to dobry elektronik samochodowy. Kontaktu szukaj na forum.carcode.pl

Napisano
  • Autor

Wyciągałem przekażnik od pompy i mostkowałem styk 30 i 87, na złączu pompy przy zbiorniku paliwa napięcie było, ale niesłyszałem żeby pracowała (chyba że jest taka cicha).

Po włączeniu zapłonu lampka silnika świeci, gdyby migała to prawdopodobnie immobilizer niewidział by transpondera w

kluczyku.

Jeszcze będe jutro patrzył, bo dzisiaj rozładowałem akumulator.

Napisano
  • Autor

Po założeniu akumulatora pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem, czy ma w pamięci błędy. Okazało się że ma 1502 i 0230 (przekażnik pompy paliwa). Ten drugi błąd wystąpił dlatego, że wcześniej wyjmowałem przekaznik pompy i próbowałem uruchomić silnik przy zmostkowanych stykach 30 i 87. Tu mogę potwierdzić że odpięcie aku (w moim przypadku ok 20godz) nie usówa wszystkich błędów z pamięci.

Dzisiaj jeszcze pobawiłem się przy pompie paliwa i okazała się spalona.Dobrze że to tylko pompa, a nie elektronika i dobrze że nie musiałem holować do ASO bo by mnie skroili na ładną kase.

Teraz coś poszukam używanego na allegro lub na szrocie i będzie można śmigać dalej asterką.

Napisano

Ano w tych silnikach nie kasuje.. Ale z interfejsu typu ABCOM czy tez "Opel Tech2 na PC" (nie mylić z prawdziwym techem) czy Opel Scannera błędy się kasuja ładnie. Czyli widać że tan błąd od immo to jakaś stara sprawa. Grunt że działa ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.