Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cóż może stukać w podszybiu?

Featured Replies

Napisano

Witajcie, mam problem... Po przekręceniu kluczyka w stacyjce coś rytmicznie stuka w podszybiu od strony kierowcy (mniej więcej 2 razy na minutę). Odgłos nie zanika w momencie odpalenia silnika. Nie jest to głośne stukanie, ale zauważyłem coś jeszcze - autko zaczęło mi łykać paliwo jak dzikie. Odgłos ten jest bardziej słyszalny od strony komory silnikowej. Co to moze być? Z góry dzięki ze ewentualne sugestie.

Napisano

Tam znajduje się tylko zespół mechanizmu wycieraczęk

Napisano
  • Autor

Właściwie nie wiem, gdzie dokladnie stuka, ale odgłos dochodzi własnie z tego miejsca. Jasna zielona, ten fiat mnie dobije hyhy sciana.gif

Napisano
  • Autor

Już po krzyku. Patre miałeś rację jak zazwyczaj. Zawiesiło wycieraczki. Widocznie przewałem czynność w momencie jej wykonywania.

Napisano

> Już po krzyku. Patre miałeś rację jak zazwyczaj. Zawiesiło

> wycieraczki. Widocznie przewałem czynność w momencie jej

> wykonywania.

a co z dzikim łykaniem paliwa?

Napisano

> a co z dzikim łykaniem paliwa?

Przestało łykać. Kolega przestał kręcić silnik do odcięcia paliwa, na każdym biegu. wink.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiem. Kurde, jest to problem pojawiający się cyklicznie co kilka tygodni. Przenierzyłem wszystko w/g manuala by Patre (ze śmietnika) i wyszło, że jest ok. Byłem na kompie pokasować błędy i wszystko grało jak trza. Nie wiem, czy przypadkiem nie jestem przewrażliwiony na tym punkcie i czy czasem ten niezawodny wskaźnik ilości paliwa nie robi mnie w ch..a. Może macie jakieś nietypowe sugestie?

Napisano

> Nie wiem. Kurde, jest to problem pojawiający się cyklicznie co kilka

> tygodni. Przenierzyłem wszystko w/g manuala by Patre (ze

> śmietnika) i wyszło, że jest ok. Byłem na kompie pokasować błędy

> i wszystko grało jak trza. Nie wiem, czy przypadkiem nie jestem

> przewrażliwiony na tym punkcie i czy czasem ten niezawodny

> wskaźnik ilości paliwa nie robi mnie w ch..a. Może macie jakieś

> nietypowe sugestie?

jeśli chodzi o wskaźnik to rzeczywiście nie można mu wierzyć...nie tylko mi pokazuje dosyć dowolne wskazania...ja raczej robię w ten sposób...po tankowaniu zeruję licznik km i zapamiętuję ilość wlanego paliwa...raczej tego sposobu jestem pewien ...licznik już nieraz mnie zaskoczył

Napisano
  • Autor

Dzisiaj zdjął mi 2 kreski ze skali (dolna część) na ok 20km jazdy miejskiej przy małym natężeniu ruchu. I nie żebym oponami asfalt wyrywał.

Napisano

> Dzisiaj zdjął mi 2 kreski ze skali (dolna część) na ok 20km jazdy

> miejskiej przy małym natężeniu ruchu. I nie żebym oponami asfalt

> wyrywał.

U mnie też pokazuje jak chce,raz świeci rezerwa a po następnym odpaleniu jest dwie kreski wyżej... spineyes.gif

Napisano

bo po minięciu połowy wskaźnika następuje nagłe tąpnięcie w dół smile.gif ostatnio dwa razy do połowy wzkaźnika zrobiłem 480-500km, wynik zapowiadałby się świetny ale skończyło się na ok 750km smile.gif

Napisano

A ja parkuję na górce, tak żeby tył auta był wyżej - w ten sposób przy odpalaniu wskaźnik idzie wyżej i pozwala chć przez chwlę cieszyć się faktem że w baku jest jeszcze dużo paliwa. Szkoda że to działa tylko przez chwilę. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.