Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z obrotami...

Featured Replies

Napisano

Po dwóch tygodniach męki z elektryką udało się dzisiaj odpalić zakrecony.gif odpala idealnie tylko jest problem z wolnymi obrotami bo są wyższe na poziomie 1250, poniżej nie spada. Lewe powietrze sprawdzone nie ciągnie, krokowy jest nowy, czujnik temperatury też, co może być jeszcze tego przyczyną? niewiem.gif coś też mi się porobiło z wskaźnikiem paliwa, po przekładce elektroniki pokazywał dobrze, później coś się porobiło i wskazówka systematycznie cofie sę do tyłu

dsc00009cd6.th.jpg

Napisano

spróbuj zamknąć przepustnice (ja tak miałem) - jest taka śrubeczka z lewej strony pod przepustnicą waytogo.gif

z tym wskaźnikiem paliwa to niezłe jaja hehe.gif może ci się paliwo w baku rozmnaża biglaugh.gif

Napisano

Sprawdź, czy wszystkie końcówki w przepustnicy są szczelne..

Zobacz, czy linka gazu na mocowaniu przed przepustnicą nie jest za mocno naprężona..

Wyreguluj wstępne położenie przepustnicy w/w sróbką...

PS. Jaki masz wałek?? Jak jakiś ostrzejszy to TTTM i nic z tym nei zrobisz...

Napisano
  • Autor

> Sprawdź, czy wszystkie końcówki w przepustnicy są szczelne..

> Zobacz, czy linka gazu na mocowaniu przed przepustnicą nie jest za

> mocno naprężona..

> Wyreguluj wstępne położenie przepustnicy w/w sróbką...

> PS. Jaki masz wałek?? Jak jakiś ostrzejszy to TTTM i nic z tym nei

> zrobisz...

Zastanawiam się czy czasem nie kupiłem złego krokowego, niby do 1.2 jest, ten trzpień końcowy taki sam jak w starym. Wyczytałem na sklepie internetowym że do 1.2 75 przychodzi jednak z oznaczeniem B18? Ja mam zamiennik chyba B12, może tu jest przyczyna?

Napisano

> Zastanawiam się czy czasem nie kupiłem złego krokowego,

Miałem dokładnie to samo tyle, że u mnie na ssaniu było 2000 obr. a jak się zagrzał to mu spadały do 1500 obr. wymieniłem krokowy i nic, pojechałem do kolegi Szarego wyrególował mi przepustnice i jest 800 obr. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Miałem dokładnie to samo tyle, że u mnie na ssaniu było 2000 obr. a

> jak się zagrzał to mu spadały do 1500 obr. wymieniłem krokowy i

> nic, pojechałem do kolegi Szarego wyrególował mi przepustnice i

> jest 800 obr.

No u mnie na ssaniu podobnie 1850 a potem 1250, spróbuję poregulować może akurat pomoże waytogo.gif

Napisano

Masz chyba z 1 i 3/4 zbiornika biglaugh.gifbiglaugh.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No miejmy nadzieje

Temat rozwiązany, jednak do 1,2 75 musi być krokowy z oznaczeniem B18/00, dzisiaj udało mi się rozruszać stary silniczek. Dwa dni go moczyłem, napuszczałem, postukałem po nim i chodzi, obroty spadły do około 1000.I szybko też zchodzi teraz z ssania. Myślę że znaczenie ma jednak skok silniczka.Tak że został mi na zbyciu nowy krokowiec B12 smile.gif i biorę się za sprawdzanie wskaźnika paliwa grinser006.gif

Napisano

chłopaku a wiesz że na moim kicikici 292 moge se ustawić wolne na poziomie 700 i bendą równe i stabilne

Napisano

> chłopaku a wiesz że na moim kicikici 292 moge se ustawić wolne na

> poziomie 700 i bendą równe i stabilne

A jak to u siebie regulujesz?? Jak to jest rozwiązane w Twoim kolektorze?? musisz Apexi regulować czy wystarczy ustawic to jakimś dynksem przy przepustnicach??

Napisano

A ja podepnę sie pod temat i zadam pytanie takie:

Po swapie na 1,2 8v nei dział mi obrotek. VIGA podpioł go tak jak by on miał org instalacje ale ja instalacje miałem robioną osobno. Może macie jakieś pomysły na to zeby go "odpalic"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.