Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm se kupiłem

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałem zrobić sobie centralny na pilota, więc kupiłem od razu alarm o taki aukcja . Opis instalacji jest trochę dla mnie nieczytelny, trzeba było zostać przy samym sterowniku do centralnego, ale podobały mi się piloty więc wziąłem ten.

Znalazłem w szukajce jak podłączyć za schowkiem (nawet wyjąłem schowek) ale jest jeszcze jedno małe ale. W moim samochodzie już chyba alarm był bo jest diodka na desce. Po zdjęciu pokrywy bezpieczników znalazłem to (załącznik). Wygląda mi to na jakis sterownik? czy to jest fabryczna część bravolota? Trochę nie chcę tego odłączać, na pudełku nie ma napisów coby można było zidentyfikować.

Może ktoś już montował takie ustrojstwo, może pomóc?

post-79189-1435248665853_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

i jeszcze jedna fotka, lepiej pokazująca to pudełko.

Czy jakbym chciał alarm podłączyć jako sterownik to wpisać się do tej kostki z drzwi czy za schowkiem?

Przy okazji, czy w tej kostce idą tylne głośniki, bo kabelek z tyłu znalazłem, ale niestety sygnału na nim nie ma, więc pewnie się kończy gdzieś w schwku. Chcę podpiąć coś na tyłl i od razu tweetery na podszybie wrzucic.

post-79189-14352486659158_thumb.jpg

Napisano

Możesz mi wysłąć schemat podłaczenia z tego alarmu? Też chcę podobny zamontować, a mam fabryczny, wiec kiedyś posiedze i pogłówkuje.

Napisano
  • Autor

> Możesz mi wysłąć schemat podłaczenia z tego alarmu? Też chcę podobny

> zamontować, a mam fabryczny, wiec kiedyś posiedze i pogłówkuje.

Wiesz oprócz tego schematu co jest na aukcji nie dostałem za wiele, mam kartkę jeszcze opisującą trochę jaśniej jak to podłączyć do brava (poprosiłem sprzedawcę i mi wysłał), teraz nie jestem w domu, ale jutro postaram się podesłać skana.

Napisano

> A ja bym sie nie chwalił tak alarmem zlodzieje też czytają fora. shhh.gif

Napisano

> > A ja bym sie nie chwalił tak alarmem złodzieje też czytają fora.

złodzieje nie kradną bbm-ów a wogóle ile u was kosztuje montaż alarmu u "fachmana"

Napisano

> Witam,

> Chciałem zrobić sobie centralny na pilota, więc kupiłem od razu alarm

> o taki aukcja . Opis instalacji jest trochę dla mnie

> nieczytelny, trzeba było zostać przy samym sterowniku do

> centralnego, ale podobały mi się piloty więc wziąłem ten.

> Znalazłem w szukajce jak podłączyć za schowkiem (nawet wyjąłem

> schowek) ale jest jeszcze jedno małe ale. W moim samochodzie już

> chyba alarm był bo jest diodka na desce. Po zdjęciu pokrywy

> bezpieczników znalazłem to (załącznik). Wygląda mi to na jakis

> sterownik? czy to jest fabryczna część bravolota? Trochę nie

> chcę tego odłączać, na pudełku nie ma napisów coby można było

> zidentyfikować.

> Może ktoś już montował takie ustrojstwo, może pomóc?

ja też sie przymierzam ale zastanawiam sie czy nie lepiej zrobić to u znajomego M zeby.GIF

Napisano

> ja też sie przymierzam ale zastanawiam sie czy nie lepiej zrobić to u

> znajomego M

sam niedawno założyłem sobie alarm, miałem tylko problem z centralnym , schemat był z deka nieczytelny jak dlamnie, ale kolega z kącika pomógł i teraz jest dobrze, wszystko działa jak należy

Napisano

> złodzieje nie kradną bbm-ów a wogóle ile u was kosztuje montaż alarmu

> u "fachmana"

pogadaj z ElKris'em

Napisano

czy to jest fabryczna część bravolota? Trochę nie

> chcę tego odłączać, na pudełku nie ma napisów coby można było

> zidentyfikować.

To nie jest fabryczne

Fabryczny alarm miał stacyjkę tu

279533508-k.JPG

post-91846-14352486669557_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Jak obiecałem podaje instrukcję jaką otrzymałem. Mniej więcej wiem co do czego, ale trochę się boję aby nie namieszać, autko stoi pod chmurką i słabo byłoby gdyby się po mojej instalacji np. same rozryglowały zamki (mam jeszcze blokadę na skrzyni, ale szkoda pociętych foteli czy radia). Dziś jak znajdę czas popróbuję podłączyć tylko zasilanie oraz sterowanie centralnym, zobaczymy co wyjdzie. Skąd wziąć głowne zasilanie najlepiej? napisane jest, że kabel ze skrzynki, tylko pod który - przed bezpiecznikiem czy po?

A co do instalacji u fachmana. Nie mam znajomego co to robi, w punkcie intslacyjnym zechcą jak znam życie nie mniej niż 100 zł (pytałem o dołożenie sterownika do centralnego i całość usługi zaczyna się od 200 zł w załezności od pilotów - za takie plastikowe co na alledrogo chcą 60 zł).

Więc i drogo i nie mam pewności czy mi założą to naprawdę dobrze. Uroki mieszkania w małym mieście. A jechać gdzieś dalej teraz trochę nie mam jak, więc zostaje założyć samemu. Zresztą nie ma to jak satysfakcja jak się uda:-)

link do instrukcji

Napisano

ja też niedawno montowałem alarm, troszke mi to zajęło (ale to przez centralny zamek bo nimogłem go jakoś podłączyć) , jak coś to spróbuj pogadać z Marcino20 pomógł mi i to bardzo. Powodzonka i ładnej pogody

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.