Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kierunkowskazy boczne

Featured Replies

Napisano

Czy potrafi ktoś zlokalizować te kierunkowskazy w ePER? Ja szukałem - ale przyznam się, że nie znalazłem. Jaki to ma numer - albo przynajmniej w której grupie plansz tego szukać?

I przy okazji drugie pytanie: po wyjęciu kierunkowskazu z błotnika ciągnie się za nim kabelek od żarówki. Jak to się rozłącza? Chodzi o wymianę kierunkowskazów na nowe (stare przeciekają i zbiera się w nich woda) - nawet jesli już się je ma, to te stare trzebaby jakoś odłaczyć, a ich wygląd nie sugeruje w żaden sposób, jak to należy zrobić. hmm.gif

Napisano

> Czy potrafi ktoś zlokalizować te kierunkowskazy w ePER? Ja szukałem -

> ale przyznam się, że nie znalazłem. Jaki to ma numer - albo

> przynajmniej w której grupie plansz tego szukać?

Fiat \ STILO \ 2V STILO F.L.L. 2003 (2003-....) \ 555 URZĄDZENIA I STEROWANIA ELEKTRYCZNE \ 55501/01 SYGNALIZACJA OSTRZEGAWCZA I MANEWROWA

EDIT: nie znam sie na wersjach Stilo, ale chyba to to: 46758821 - taka sama jak w Pandzie

EDIT 2: albo inna bo widze co wersja wyp i drzwiowa to inny kierunek zlosnik.gif a MV jako takiego wpisanego nie ma zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Fiat \ STILO \ 2V STILO F.L.L. 2003 (2003-....) \ 555 URZĄDZENIA I

> STEROWANIA ELEKTRYCZNE \ 55501/01 SYGNALIZACJA OSTRZEGAWCZA I

> MANEWROWA

> EDIT: nie znam sie na wersjach Stilo, ale chyba to to: 46758821 -

> taka sama jak w Pandzie

> EDIT 2: albo inna bo widze co wersja wyp i drzwiowa to inny kierunek

> a MV jako takiego wpisanego nie ma

Dzięki zlosnik.gif - szukałem w oświetleniu. biglaugh.gif Sprawdziłem to jeszcze po nr nadwozia, ePER pokazuje że to faktycznie numer 46758821 ok.gif

d87f92646a7f4e23.jpg

Samochód stał nieruszany od nidzieli "pod chmurką", deszcz pada codziennie po parę godzin i dziś się okazało, że wewnątrz kierunkowskazów z obu stron tak do 1/3 wysokości klosza stoi woda. rotfl.gif

Napisano

> Dzięki - szukałem w oświetleniu. Sprawdziłem to jeszcze po nr

> nadwozia, ePER pokazuje że to faktycznie numer 46758821

no to gut, bo ja sie zgubiłem przy tych wersjach zlosnik.gif

> Samochód stał nieruszany od nidzieli "pod chmurką", deszcz pada

> codziennie po parę godzin i dziś się okazało, że wewnątrz

> kierunkowskazów z obu stron tak do 1/3 wysokości klosza stoi

> woda.

wpuść ze 2 gupiki i masz akwarium podświetlane rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifzlosnik.gif

Napisano

zeby wyjac - nalezy przekrecic oprawke zarowki (jakies 30st) i wysunac zarowke z oprawka z kierunkowskaza. Polecam zakup z allegro, sa tanie i robione w ciut innej technologi niz te co mialem wczesniej (te oryginalne byly ladniejsze ale ABS z ktorego byly zrobione pekal do okola uszczelki oprawki i zbieraly wode do srodka - nowe nie maja tego problemu.

Napisano
  • Autor

> zeby wyjac - nalezy przekrecic oprawke zarowki (jakies 30st) i

> wysunac zarowke z oprawka z kierunkowskaza.

Dzięki ok.gif - patrząc na to nigdy bym się nie domyślił. zlosnik.gif

> Polecam zakup z

> allegro, sa tanie i robione w ciut innej technologi niz te co

> mialem wczesniej (te oryginalne byly ladniejsze ale ABS z

> ktorego byly zrobione pekal do okola uszczelki oprawki i

> zbieraly wode do srodka - nowe nie maja tego problemu.

Te oryginalne też przez dwa lata były bezproblemowe w zasadzie hmm.gif - czasem zdarzało się, że lekko zaparowały, ale widziałem coś takiego może ze dwa-trzy razy. Dopiero ostatnio zaczęły zbierać wodę. hmm.gif

Napisano

tem plastik chyba w wyniku nagrzewania od slonca coaz bardziej promieniscie peka... drobna siateczka do okola calego otworu. Ogolne to taki sam kierunek jest w pandzie (no ewentulane roznice wynika z tego co akurat pokrywali tym pseudo chromem). Kupilem te z allegro i jest git.

Napisano

> Chodzi o wymianę kierunkowskazów na nowe (stare przeciekają i

> zbiera się w nich woda) - nawet jesli już się je ma, to te stare

> trzebaby jakoś odłaczyć, a ich wygląd nie sugeruje w żaden

> sposób, jak to należy zrobić.

Woda do kierunkowskazów bocznych dostaje się przez złącze konstrykcyjne plastyku przezroczystego i szarego i póżniej od środka zielenieją.

Nowe kierunkowskazy należy przed montażem w miejscach styków uszczelnić ciągłą spoiną klejem cyjanopan, glu lub kropelka. Klej bardzo dobrze wnika w złączenie zatrzaskowe plastyków.

Uszczelnienie, wymiana i podczas rocznej eksploatacji nie zdarzyły się wewnętrzne zaparowania, woda, czy glony .

Polecam.

Napisano

> Woda do kierunkowskazów bocznych dostaje się przez złącze

> konstrykcyjne plastyku przezroczystego i szarego i póżniej od

> środka zielenieją.

> Nowe kierunkowskazy należy przed montażem w miejscach styków

> uszczelnić ciągłą spoiną klejem cyjanopan, glu lub kropelka.

> Klej bardzo dobrze wnika w złączenie zatrzaskowe plastyków.

> Uszczelnienie, wymiana i podczas rocznej eksploatacji nie zdarzyły

> się wewnętrzne zaparowania, woda, czy glony .

> Polecam.

z mojego doswiadczenia tak nie jest- na gwarancji wymieniono mi komplet kierunkow, nowy po jakims czasie zaczal rowniez parowac i dokladniejsze ogledziny pokjazaly pajeczyne pekniecna odlewie w miejscu gdzie mocuje sie oprawke zarowki - nowe zakupione na allegro sa z innego plastiku i odpukac od roku nie ma z nimi problemow

Napisano
  • Autor

> z mojego doswiadczenia tak nie jest- na gwarancji wymieniono mi

> komplet kierunkow, nowy po jakims czasie zaczal rowniez parowac

> i dokladniejsze ogledziny pokjazaly pajeczyne pekniecna odlewie

> w miejscu gdzie mocuje sie oprawke zarowki

Twoja diagnoza się potwierdziła, dziś wymieniałem - widać pęknięcia na kołnierzu:

74fee92b993717a1.jpg

Generalnie wygląda na to, że z tym plastikiem coś się dzieje wraz z upływem czasu - staje się jakby mniej sprężysty, bardziej kruchy. Do wyjęcia obu kierunkowskazów trzeba było dużo mniejszej siły niż do założenia nowych, a mimo to przy wyciąganiu w obu tych starych ułamały się zaczepy.

Napisano

te nowe sa z innego plastiku (na oko wyglada na duzo gorszy) ale dziala bez zastrzezen, jak to robisz przez aso to tylko sprawdz czy zalozyli ci takie same (potrafia sie minimalnie roznic miedzy soba - to znaczy nie ze sa niechlujnie wykonane tylko wystepuja rozne warianty)

Napisano

Z tego co wiem to wkladaja od pandy sa prawie takie same, no moze troche bardziej wypukle hmm.gif

Napisano

> Z tego co wiem to wkladaja od pandy sa prawie takie same, no moze

> troche bardziej wypukle

ja odnotowalem ze inna czesc jest chromowana i inna bywa ilosc paskow (wypuklosci na kloszu), ogolnie mi to dynda byle takie same byly

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.