Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

termostat filtra powietrza - agent

Featured Replies

Napisano

Bo wymyśliłem sobie cool.gif Odkąd zrobiło się zimniej (poniżej 15 st. C) mam spory problem z wolnymi obrotami na gazie - są bardzo niskie. Gdy było cieplej, problem nie występował lub miał znaczenie marginalne. A teraz kłopocik. Z racji niedziałającego termostatu w obudowie filtra powietrza silnik cały czas zasysa zimne powietrze. I teraz mój pomysł: zimno = więcej tlenu, uboższa mieszanka. Po części potwierdza to fakt, że zasłonięcie części wlotu powietrza do filtra powoduje podniesienie się i ładną stabilizację obrotów. I teraz pytanie, czy można to tak zaślepić i jeździć (ewentualnie jakie efekty uboczne), czy może lepiej wymienić termostat i podłączyć mu ciepłe powietrze. Poza tym, czy mój kierunek myślenia jest właściwy (z tym zimniejszym powietrzem, że więcej tlenu itd.). Na benzynie klapka była w połowie zablokowana i problem nie występował, zresztą teraz z obrotami też go nie ma, a gaz jakby "czulszy" i klops. Więc teraz:

1. dławić dopływ powietrza na zimę przez zaślepianie?

2. szukać, kupować, montować termostat i podłączać ciepłe powietrze?

3. wymienić na sprawny (bo już kupiony) podciśnieniowy regulator wolnych obrotów (gaźnik FOS), który przez swoje działanie zniweluje te objawy zimnych dni (bo tak mi się wydaje ze to przyczyna), który będzie podwyższał mi te obroty i zapomniec o całej sprawie?

Autko jeździ dobrze, filtr powietrza, kable, świece nowe, na filtrze gazu 5 tys. km

I małe PS. I tak kiedyś tam sobie kupię japońskiego dieselka wink.gif

Tym którzy przeczytali dzięki, a tym którzy pomogli cokolwiek 20.GIF

Napisano

Mi cały czas ciągnie zimne powietrze i nie ma to znaczenia jeśli chodzi o obroty zima - lato

Napisano
  • Autor

> Raczej podjechałbym do gazownika na regulację.

Masz instalację II generacji o ile dobrze widzę w podpisie tak? więc pewnie masz krokowca? sondę lambda? i to dba Tobie o obroty, a u mnie tego wszystkiego nie ma. Byłem wczoraj u gazownika, bo instalacja przecież na gwarancji, i mówię o tej różnicy obrotów noPB/LPG to on na to że nigdy tego nie zniweluje się tak do końca żeby na gaźniku gaz chodził tak samo jak benzyna. a gość solidny jest raczej i nie było nigdy problemów.

Mam sporo kontaktu z samochodami z gazem, i z II gen, i z sekwencją i tam żadnych cudów nie ma na pewno. A tu to technika kilka lat świetlnych wstecz... i może to dlatego. Chodzi mi tylko o to żeby usunąć przyczynę, a co za tym idzie objawy też.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.