Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przewód do lusterka

Featured Replies

Napisano

Czołem!

A ja mam takie pytanko - podczas wyklejania drzwi matami zauważyłem podciągnięty w okolice lusterka przewód (dwużyłowy o ile dobrze pamiętam) zakończony kostką (niestety nie pstryknąłem fotki). Zastanawiam się do czego może on służyć i gdzie może się kończyć z drugiej strony. Do głowy przychodzą mi dwie możliwości - albo podgrzewanie albo elektryczne sterowanie lusterek.

Jak myślicie, możliwe jest, że jest przygotowana np. kompletna instalacja do podgrzewania tyle że bez samych wkładów?

Pozdowionka

Napisano

raczej podgrzewaie

weź miernik i sprawdź kiedy pojawia sie +12...

Napisano
  • Autor

> raczej podgrzewaie

> weź miernik i sprawdź kiedy pojawia sie +12...

No fakt, najprostszy i najskuteczniejszy test, tylko nie chce mi się znowu tapicerki ściągać 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Ale miło byłoby mieć podgrzewane lusterka food.gif

Napisano

> No fakt, najprostszy i najskuteczniejszy test, tylko nie chce mi się

> znowu tapicerki ściągać

wtyczka jest zaczepiana za trójkątem od środka...

jeden ruch śrubokręta o voila...

Napisano
  • Autor

> wtyczka jest zaczepiana za trójkątem od środka...

> jeden ruch śrubokręta o voila...

Nie-e wink.gif

Ten przewodzik jest przypięty do blachy w górnej części drzwi niedaleko trójkąta lusterka, ale kostka tam nie włazi - bez ściągania tapicerki się nie obejdzie frown.gif

Ale może w sobotę będzie trochę czasu, to się pobawię.

Za tydzień sprawdzam silnik smirk.gif jeśli się okaże że jeszcze trochę pociągnie, to robię upgrade lusterek smile.gif

Napisano

w lusterku byl tez pomiar temperatury o ile dobrze pamietam... moze to instalka pod termometr

Napisano
  • Autor

> w lusterku byl tez pomiar temperatury o ile dobrze pamietam... moze

> to instalka pod termometr

Ale z tego co pamiętam to termometr był zdaje się tylko w lewym lusterku? Te przewody idą do obu...

Zrobię jak radził Patre - zdejmę tapicerkę, miernik w łapę i pobawię się przyciskami.

Chociaż bardzo możliwe, z drugiej strony kończą się w skrzynce bezpieczników.

Napisano
  • Autor

> a co z nim?

Tutaj trochę o tym pisałem...

Od tego czasu poobserwowałem (posłuchałem) sobie dobrze i wygląda to tak, że dopóki silnik jest zimny (np. rano) to chodzi miodzi (słychać może cichutkie stukanie, ale trzeba się dobrze wsłuchać). Za to jak się rozgrzeje, albo nawet postoi na parkingu na słoneczku to zaczyna pracować znacznie głośniej i tak jakoś warcząca/terkocząco.

Przypomniałem teraz sobie, że świece przy ostatniej wymianie, jakiś rok temu, były czarne.

Wydaje mi się, że popychacze odpadają, bo najbardziej byłoby słychać na zimnym, a tu właśnie odwrotnie.

Panewki? Ciężko powiedzieć... Na jałowym pracuje w miarę równo - obrotomierz ani drgnie, trochę może słychać wahania, ale myślę, że w granicach normy.

W każdym razie za tydzień jadę zrobić parę drobiazgów, to poproszę fachmanów żeby sprawdzili...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.