Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak za pomocą Spray-u można odgrzybić klimę w Marea ??

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie, mam pytanko odnośnie odgrzybienia klimatyzacji w fiacie Marea 97 . Nie bardzo wiem jak mam tą czynność wykonać za pomocą sprayu tzn; gdzie go wpsiknąć i ewentualnie jakie inne dodatkowe czynności mam wykonać . Bardzo proszę o pomoc i BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDŹI. Pozdrawiam

Napisano

Ja się pozbyłem zapaszku na początku sezonu za 12zł.

Tyle kosztował środek grzybobójczy i to odziwo w ASO.

Dalej postępowałem zgodnie z instrukcją gościa z ASO to chyba najszybszy i najwygodniejszy sposób na odbrzybianie a mianowicie nalerzy wyjąć filtr ppyłkowy nawiew na 4 i ładujesz środek (nie wiem jak inne ale ten z ASO ma konzystencje pianki do golenia) do nawiewu a dalej to samo zasysa i rozdmuchuje po kanałach.

Zapaszek zniknął.

Napisano

Była niedawno dyskusja na ten temat. Dezynfekcję można zrobić samemu, stosując dostępne preparaty w sprayu, lub w ASO gdzie przeważnie robią to przy pomocy urządzenia, które pod ciśnieniem rozprowadza środek dezynfekujący na parowniku i w kanałach nawiewowych. Jednak trzeba dodać, że preparaty w sprayu nie zawsze są skuteczne, zwłaszcza w sytuacjach gdy parownik jest mocno zasyfiony.

Ja robię dezynfekcję klimy we własnym zakresie raz do roku. Dzięki temu nie udało mi się doprowadzić do sytuacji, że po włączeniu dmuchawy zaczyna coś śmierdzieć. Robiłem to przy pomocy preparatu Wurth

274487157-WURTH1.JPG

a wtym roku kupiłem preparat Zaffo.

274628136-Nowy-2a.jpg

Preparat Wurth, zgodnie z instrukcją, można wprowadzać przez kratkę nawiewu, lub przez odprowadzenie skroplin z parownika (choć tym drugim sposobem nie robiłem, bo nie udało mi się zlokalizować którędy są odprowadzane skropliny). Preparat Zaffo natomiast wprowadza się od strony filtra p. pyłkowego - trzeba wyjąć wkład filtra, trochę otworzyć kratki nawiewowe, włączyć dmuchawę na poz. 4 i wypsikać całe opakowanie przed dmuchawą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.