Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primera P12 - warta uwagi?

Featured Replies

Napisano

Witam

Powoli zaczynam rozglądac sie za nowymi kólkami. Wybór padł na japońca, szukam teraz opini na temat P12. Czy jest to coś warte, jaki silnik jest dobry, najlepiej w dieslu. Może jednak cos z Toyoty? niewiem.gif

Napisano

> Witam

> Powoli zaczynam rozglądac sie za nowymi kólkami. Wybór padł na

> japońca, szukam teraz opini na temat P12. Czy jest to coś warte,

> jaki silnik jest dobry, najlepiej w dieslu. Może jednak cos z

> Toyoty?

www.nissanklub.pl

Primery maja bardzo rozne opinie. Osoby ktore nimi nie jezdza najczesciej stukaja sie w glowe i mowia, ze to badziew nad badziewie, a z kolei wlasciciele sobie chwala zlosnik.gif

Sam jezdze P12 Acenta 1,8PB w kombiaku i jestem bardzo z autka zadowolony (niektorzy mowia, ze lekko za slaby silnik ale jak dla mnie wystarczy). Autko komfortowe, bezawaryjne, swietnie wyposazone o ciekawej stylistyce (ale to kwestia gustu).

Ich glowna wada to stosunkowo delikatne zawieszenie, ktore nie lubi polsich drog (swoznie wahaczy padaja po okolo 80tys). Innych wad brak wink.gifzlosnik.gif

Z tego co sam czytalem przed zakupem to szerokim lukiem omijac diesle 1,9 z rocznika 2002 (podobno stosunkowo czeste awarie skrzyn biegow). Poza tym ok.

PS.

Chopaki z Top Gear jakos kolo 2002 czy 2003 roku wybrali P12 autkiem roku w tej klasie autek (Mondziaki, Passaty, Avensisy itd)

Napisano
  • Autor

Dzięki

Myślę o jakiejś sztuce po liftingu czyli 2004-2005 i z tego co widze to najwiecej jest z silnikiem 1,9. Mam straszne opory do wszystkiego co makaroniarskie i francowate wiec nie wiem jak patrzeć na ten silnik. Do zakupu jeszcze troche czasu mam wiec zdożę sobie opinie wyrobić .

Napisano

> Dzięki

> Myślę o jakiejś sztuce po liftingu czyli 2004-2005 i z tego co widze

> to najwiecej jest z silnikiem 1,9. Mam straszne opory do

> wszystkiego co makaroniarskie i francowate wiec nie wiem jak

> patrzeć na ten silnik. Do zakupu jeszcze troche czasu mam wiec

> zdożę sobie opinie wyrobić .

na forum nissana bardzo sobie chwala zwlaszcza z 6 biegowa skrzynia. Choc 2.2 przy tej masie autka wydaje sie ciekawsza opcja

Napisano

> Może jednak cos z

> Toyoty?

"Ja jako (były)" biglaugh.gif aktualny toyotowiec doradzam jednak avensisa! ok.gif

Napisano
  • Autor

> "Ja jako (były)" aktualny toyotowiec doradzam jednak avensisa!

Za Avensisem przemawiają same plusy, ale Toyoty sa trochę nudne. Najbardziej co mnie podoba się w P12 to design, ale obawiam się awaryjności i korozji. W Toyocie w Radosći pracuje szwagier, wiec o Toyocie wiem wszystko co trzeba, a o Nissanie nie wiem prawie nic. Pomagałem ostatnio przy wymianie sprzęgła w Corolli 1,6 z 93 roku i powiem że to była sama przyjemność. Grama rdzy na śrubach, wszystkie śruby czyste jakby z fabryki niedawno ten samochód wyjechał. Z koleji dotarła do mnie informacja że z Nissanem juz tak kolorowo nie jest. Zaletą Nissana jest cena, za mniejsze pieniądze można mieć lepiej wyposażonego dieselka.

Napisano

> Witam

> Powoli zaczynam rozglądac sie za nowymi kólkami. Wybór padł na

> japońca, szukam teraz opini na temat P12. Czy jest to coś warte,

> jaki silnik jest dobry, najlepiej w dieslu. Może jednak cos z

> Toyoty?

Zapytaj kilku różnych posiadaczy właśnie P12. Moje doświadczenie z różnymi Nissanami to rdza, rdza, rdza, ale może w tym modelu jest inaczej. Z kolei Toyoty, z którymi miałem do czynienia nie wiedzą co to rdza.

Napisano

> Za Avensisem przemawiają same plusy, ale Toyoty sa trochę nudne.

Jak szukasz wrażeń, to kup sobie awaryjny samochód! ok.gifhehe.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

U mnie w rodzinie jeździ P12, diesel 2.2 kombi. Ma już ponad 200 tysięcy. Robiona zawiecha i amory. Spalanie koło 7 litrów średnio przy dosyć ciężkiej nodze. Auto kupione za granicą jako roczne - ma całkiem inne wyposażenie niż egzemplarze z PL clown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.