Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny - kilka pytań...

Featured Replies

Napisano

Witam... Ostatnie tygodnie względnego ciepła warto poświęcić na różne prace konserwacyjno-naprawcze...

Mam problem z (chyba) fabrycznym centralem w astrze mojej siorki - hatchback 3d. Dziwne, bo jeśli fabryczny central to chyba powinien być również na klapie i wlewie?

W każdym razie siłowniki nie działają, tj. przekręcanie kluczyka nie załącza żadnego z siłowników. Kluczem kręci się dość ciężko - łatwiej zatrzasnąć drzwi wciskając guzik - choć wtedy przy trzaśnięciu potrafi częściowo odskoczyć do góry irked.gif

Zastanawiam się czy kupić może oryginalny używany sterownik żeby sprawdzić czy to pomoże...oczywiście po upewnieniu się że takowy w ogóle istnieje...

Zakładając, że fabryczny central padł dość poważnie - chyba trzeba będzie zastanowić się nad jakąś uniwersałką... Wiem że jest na stronce jakiś manual zakładania centrala ale ciekawi mnie czy da się taki uniwersalny siłownik założyć w KLAPIE hatchbacka? Tego manewru manuale nie uwzględniają...

Gdyby montaż na klapie był możliwy to na dniach zamawiam jakiś prosty zestaw c.z. z pilotem i tyle...

Napisano

> stronce jakiś manual zakładania centrala ale ciekawi mnie czy da

> się taki uniwersalny siłownik założyć w KLAPIE hatchbacka? Tego

> manewru manuale nie uwzględniają...

> Gdyby montaż na klapie był możliwy to na dniach zamawiam jakiś prosty

> zestaw c.z. z pilotem i tyle...

Ja w klapie kombika założyłem sobie siłownik, tyle że oryginalny, musiałem tylko przekombinowac troche zamek bo nie był dostosowany do CZ. Myslę że w Twoim też sie da. Czytałem że uniwersalny siłownik też można założyć, tylko obawiam się, że trzeba bardzo sie nagłówkować.

Taki jest orginalny siłownik, ten bole wsuwa sie i wysuwa blokując i odblokowując możliwośc wciśnięcia przycisku do otwierania klapy. Problem tylko w jego zamocowaniu do klapy, ale tam sa już gotowe kwadratowe otwory, ja zastosowałem śruby "piątki" przycięte na odpowiednią długość.

Taki siłownik

Jakbyś miał swój zamek niedostosowany do CZ to musisz dokonać pewnej przeróbki w przycisku, jeśli się zdecydujesz służę pomocą.

Napisano

mam firnowy centralny, 4x drzwi, wlew i bagaznik

Zawsze wyskakuje guzik w drzwiach kierowcy, przynajmniej w tych astrach z ktorymi mialem doczynienia

Napisano

> mam firnowy centralny, 4x drzwi, wlew i bagaznik

> Zawsze wyskakuje guzik w drzwiach kierowcy, przynajmniej w tych

> astrach z ktorymi mialem doczynienia

Jak podniesiesz klamke przy zamykaniu nic nie wyskoczy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.