Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reflektory przednie DJ AUTO (nie soczewki)

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzisiaj nabyłem jeden taki (NOWY) reflektor za 120zł. Prezentuje się ładnie itd. Wyciągnąłem, stary uszkodzony (popękany odblask wewnątrz, pęknięty klosz, pęknięty uchwyt) zamontowałem żarówki w nowym. I wszystko prawie OK. Po włączeniu jednak świateł okazało się, że żarówki świecą na odwrót, musiałem zatem pozamieniać przewody od żarówek. Teraz mam pytanie: czy da się przełożyć mechanizm elektrycznego sterowania wysokością snopa światła? Bo nowy reflektor ma tam mechanizm manualny - a też nie wiem jak go wyciągnąć. Druga sprawa, środkowy uchwyt od reflektora który się przykręca śrubą, niestety jest za krótki i gdybym go przykręcił tak jak jest, to snop światłą by szedł zdecydowanie za wysoko a i widać że za duży odstęp między zderzakiem a dolną krawędzią lampy. Ale z tym sobie poradzę. Uchwyt który się przykręca ma jeszcze trochę miejsca z tyłu i wywiercę dziurę tak (gorącym wiertłem w plastiku) żeby reflektor był w poprawnej pozycji.

Dajcie znać co z tym mechanizmem.

Pozdrawiam

T

Napisano

Nie wiem akurat jak w BBM ale przeważnie w każdym reflektorze wyjmuje się tą manualną regulacje i w jej miejsce wkłada się silni,. Spróbuj przekręcic to w którą strone, powinno pójśc i dać się wyjąć, tyle ze trzebabędzie szarpnaqć do wyjecia bo na końcu śruby regulacyjnej jest ta gałeczka która wskakuje w gniazdo na odbłyśniku.

Napisano

mogles kupic uzywke

zostalyby ci drobne

swiecilyby w miare jednakowo

i nie mialbys teraz problemow

Napisano

Wyjmij silniczek ze starego relfektora - to to ustrojstwo połączone trzypinowym złączem. Trzeba go obrócić, wtedy wychodzi.

Napisano
  • Autor

> mogles kupic uzywke

> zostalyby ci drobne

> swiecilyby w miare jednakowo

> i nie mialbys teraz problemow

Operacja przystosowania uchwytu środkowego przebiegła pomyślnie. Gorącym wiertłem przewierciłem otwór w uchwycie (twardy plastik), podkładka pod spód kawałek blachy o podkładka na górę, śruba i trzyma się gites. Chyb prawy (choć raczej sprawny) reflektor pójdzie o kosza, bo brudny w środku poza tym przy nowym prezentuje się słabo. Nareszcie mam normalne (jedno) światło :-) Co do wyjęcia sterowania to dopiero po weekendzie będę mógł sprawdzić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.